JJDEBOER3-3512Vanaf 26 oktober 2015 is Jonge Garde exclusief te zien op Disney Channel. Iedere maandag t/m donderdag om 16.30 wordt deze nieuwe, speciaal door Disney Benelux op locatgie gemaakte serie uitgezonden. De cast bestaat geheel uit Vlaamse en Nederlandse acteurs en actrices. Voor een trailer en meer informatie, klik hier >>>>

Wie-is-wie: maak hier alvast kennis met iedereen die je op de Kookschool tegenkomt. Wie de gastrollen voor hun rekening houden, verklappen we nog even niet, maar het zijn op culinair gebied bekende Nederlanders en Vlamingen!

JJDEBOER2-455Levi Donselaar- De harde werker
Levi komt uit een arm gezin, hij is een stevige, sterke jongen met een heel duidelijk doel: een echte chef worden, in zijn eigen restaurant. Populair bij de meisjes omdat hij er goed uitziet, en een onwrikbaar zelfvertrouwen heeft. Hij lijkt onverwoestbaar. Gulzig, in alles: zijn vriendschappen, zijn manier van eten, geld uitgeven, praten. Impulsief en luidruchtig, maar met een hart van goud.

JJDEBOER2-428Sophie Deudermonde – De twijfelaar
Sophie is opgegroeid zonder ouders. Haar vader heeft ze nooit gekend, en haar moeder is op jonge leeftijd overleden. Dus is ze opgevoed door haar opa en oma, die in Nederland woonden. Dat is ook hoe ze Levi kent, hij was haar buurjongen. Haar opa en oma zitten nu in een bejaardentehuis en eigenlijk was het de bedoeling dat Sophie naar een pleeggezin zou moeten, maar dat zag ze echt niet zitten. En Levi, haar beste vriend, al helemaal niet. En daarom heeft Levi er voor weten te zorgen dat Sophie hier op de kookschool is gekomen, door stiekem een gerecht te koken, en net te doen alsof het van haar is… Sophie is Levi enorm dankbaar, maar er is wel een probleempje: Sophie kan eigenlijk namelijk echt niet koken… Tenminste: nu nog niet.

JJDEBOER2-745Caroline de Vries – De perfectionist
Caroline had als schippersdochter graag met haar ouders over de Rijn blijven varen, maar haar ouders konden haar niet langer lesgeven zoals ze vroeger altijd deden. Ze had de keuze: of naar een schippersinternaat, of hierheen. En ze vindt koken ook echt hartstikke leuk, en soms lijkt het misschien alsof ze liever met haar ouders op de Rijn gezeten zou hebben, dan dat ze hier zou zijn maar dat is niet zo: ze heeft wel ontzettend heimwee soms…. En om dat te verbergen heeft ze een pantsertje gecreëerd tussen haar en de rest van de wereld waarin ze zich verschuilt achter nuffige gebaartjes, prinsessenmaniertjes en een beetje overdreven manier van dingen stom, of leuk vinden. Maar wat er eigenlijk met Caroline aan de hand is, is dat ze haar ouders mist…

JJDEBOER2-3256Aram Dupont – De showman
Aram is een geinponem. Heeft charme, flair. Hij kleedt zich opvallend. Alsof hij wil zeggen: hier ben ik, zien jullie me? Aram houdt er dan ook van om in het middelpunt te staan. Hij pikt dingen snel op, weet bijvoorbeeld als geen anders hoe hij zijn gerechtjes en recepten moet presenteren om indruk te maken. Aram lijkt het leven niet zo serieus te nemen. Hij maakt zich er snel vanaf met een grap en gaat serieuze gesprekken liever uit de weg. Aram heeft rijke ouders, die echter voornamelijk druk met zichzelf zijn. Daarom vindt hij het helemaal fantastisch op de kookschool. Het is voor hem de perfecte manier om toch een familiegevoel te hebben. Want er moet toch iemand zijn die naar zijn grappen luistert…

JJDEBOER2-543Thomas Nimmermeer – De (ongevraagde) raadgever
Thomas is een jongen uit een heel normaal gezin. Naast koken houdt Thomas ook erg van eten, en dat is hem aan te zien. Thomas is een heel sociale jongen en hij bekommert zich graag om anderen. Hij is altijd behulpzaam, vaak een beetje te. Hij heeft een sterke eigen wil en is er dan ook van overtuigd dat zijn advies het juiste is. Hij is een goede luisteraar als een van zijn vrienden in de problemen zit, maar verwacht dan wel dat er ook naar hem geluisterd wordt als hij met de oplossing voor het probleem komt.

JJDEBOER2-3238Marie-Elise Wolf – De levensgenieter
Marie-Elise komt uit een rijk milieu. Haar ouders hebben een groot hotel/restaurant waar haar vader kookt, en ze verwachten dan ook dat Marie-Elise na haar school in het restaurant komt werken. Maar Marie-Elise heeft eigenlijk hele andere plannen. Ondanks dat ze gemakkelijk hele goede gerechten op tafel zet, twijfelt ze er stiekem aan of ze wel chef-kok wil worden. Ze vindt koken hartstikke leuk, maar wil ze ook echt haar beroep ervan maken?

MrX_DISNEY_JONGGAR-210Meneer Fons – De slimmerik
Meneer Fons (Mastoer) in de ‘opa van de school’ en is de vader van directrice Dina en hij woont ook op het internaat, dat ooit in een ver verleden zijn huis was en waar hij nu wordt verzorgd (al wil hij het zelf niet zo noemen natuurlijk) door Dina en het echtpaar de Koning. “Meneer Fons” zoals hij kortweg wordt genoemd, is misschien wel het grootste kind dat er rond heeft gelopen op de kookschool, want Meneer Fons is niet alleen een luisterend oor, hij is ook de initiatiefnemer van allerlei fantastische avonturen, waar zijn dochter Dina helemaal gek van wordt.

DinaM_DISNEY_JONGGAR-144Dina Mastoer – De regelaar
Dina is een aantrekkelijke, slanke vrouw die zich in keurige mantelpakjes voortbeweegt door haar school. De directrice en daarnaast ook de dame die de leerlingen lesgeeft in de fijnere etiquette van het werken in de horeca: hoe loop je rechtop, hoe bedien je, hoe maak je een bed op? Basisvaardigheden voor iedereen die een carrière in de horeca nastreeft. Ze houdt van orde en regelmaat, en ze zou niet zonder to-do lijstjes kunnen.

JJDEBOER2-177Veerle de Keulenaer – De dromer
Een alternatieve vrouw, overtuigd vegetariër, groot voorstander van biologisch eten. Achter de school heeft ze daarom haar eigen biologisch paradijsje gecreëerd: een moestuintje met groente kruiden, kippen in een ren voor de eieren. Ook een vrouw die altijd een luisterend oor heeft voor de kinderen, maar daar zo in door kan slaan, dat ze door hen als wereldvreemd gezien wordt… Lief, maar overweldigend in haar aandacht. Misschien komt het dat Veerle zelf ontzettend graag moeder wil worden, maar nog geen man heeft kunnen vinden. Al heeft ze er wel een op het oog: Rens…

Concierge_DISNEY_JONGGAR-028Eddy de Koning – De onderzoeker
Eddy is een voormalig wielrenner die nu uitgefietst is en daarom nu samen met zijn vrouw Sylvia als beheerder en conciërge waakt over de kinderen. Eddy woont op de school. In feite fungeert het echtpaar als vader en moeder van de kinderen. Zij bewaren de orde, zorgen voor het eten en dat alles goed verloopt.

JJDEBOER2-291Sylvia de Koning – De gulzige
Sylvia is de volslanke, wat verwende vrouw van Eddy. Ooit met hem getrouwd toen hij een succesvol leven als wielrenner had en zij een rondemiss was die hem feliciteerde na zijn zoveelste overwinning… Maar nu ze opeens elke dag samen doorbrengen op het internaat, moeten ze heel wat harder hun best doen om het leuk te houden.

Rens_DISNEY_JONGGAR-638Rens Mesker – De happy chef
Rens is jong, aanstekelijk creatief en bevlogen. Kleedt zich nonchalant in spijkerbroek en kekke shirtjes. Hij heeft een natuurlijke no-nonsensestijl. Volgens Rens ben je wat je eet, dus als je tof wilt zijn zal je goed moeten eten, creatief moeten zijn.’ En daartoe probeert Rens de leerlingen te stimuleren, elke les opnieuw op de meest aparte manieren. Zelf raakt hij hierdoor nogal eens in conflict met Dina, die maar weinig moet hebben van Rens’ geëxperimenteer.

Wil je ook weten hoe de cast “in het echt” is? Kijk dan naar het verslag op Trotse Moeders waar tijdens een heerlijke lunch, verzorgd door Peter Lute, de cast geïnterviewd mocht worden. Klik hier om naar dit verslag te gaan >>>>

Share