Bekijk op bol.comhet-hout-jeroen-brouwers-eci-literatuurprijs-2015-trotse-vadersZojuist is bekend geworden dat Jeroen Brouwers de ECI literatuurprijs 2015, voorheen AKO Literatuurprijs,  gewonnen heeft. Van de zes genomineerden vond de jury het boek Het Hout het boek wat het meest in aanmerking kwam voor deze prestigieuze literatuurprijs.

Juryvoorzitter Andrée van Es: “We kiezen we voor meesterschap, stilistische brille, voor beklemming en verlossing”.

In Nieuwsuur was de bekendmaking live te volgen en konden we ook genieten van een kort gesprek met Jeroen Brouwers, die vertelde verrast te zijn door de toekenning van deze prijs. Hij had collega auteur P.F. Thomése ook een goede kans gegeven om verkozen te worden.

Lees hier de recensie van De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése >>>>

Te zien in het gesprek met Brouwers, was het manuscript van Het Hout, met de hand geschreven door Jeroen Brouwers. Hij vertelt dat hij er niet van houdt om op blanco papier te schrijven en laat een stuk zien wat op een opengevouwen zak waar brood in gezeten heeft, is geschreven. Prachtig om een kijkje te krijgen in de werkwijze van deze winnaar.

jeroen-brouwers-het-hout-eci-literatuurprijs-2015-trotse-vaders-2

De redactie van Trotse Moeders / Trotse Vaders kan zich helemaal vinden in deze prijs voor Het Hout. Op de website TrotseMoeders.nl staat de recensie van Het hout wat één van de weinige boeken is die dit jaar de maximale score van 5 sterren heeft gekregen.

Lees hier de recensie van Het Hout >>>>

jeroen-brouwers-het-hout-eci-literatuurprijs-2015-trotse-vaders-1

Behalve P.F. Thomése (De onderwaterzwemmer) en Jeroen Brouwers (Het hout) waren dit jaar genomineerd: Annelies Verbeke (Dertig dagen), Inge Schilperoord (Muilhond), Mark Schaevers (Orgelman) en Stephan Enter (Compassie).

 

Share