Maak kennis met Klaasje Meijer uit de nieuwe K3

K3-klaasje-2015-trotse-moeders-1Ook als Trotse Vader ontkom je er niet aan: er is een nieuwe K3! Misschien heb je de zoektocht naar de opvolgers van Karen, Kristel en Josje gevolgd, misschien dacht je dat het enthousiasme van je kind(eren) wel over zou waaien, maar helaas, beste Trotse Vader: de nieuwe K3 is een feit en de komende tijd staat er zoveel op de agenda dat je er niet onderuit komt om je een beetje te verdiepen in de dames waar je kinderen zo enthousiast over zijn 😉

Lees hier meer over Hanne >>>>

Lees hier meer over Marthe >>>>

Tot slot is er de blonde Klaasje. Zij is de opvolgster van Josje (die eerder al Kathleen opvolgde). Tijdens de audities was ze enorm nerveus, maar toch ging ze door.

K3-klaasje-2015-trotse-moeders-3

Haar bijzondere ogen vielen direct op en zijn al vaak onderwerp van discussie geweest. Uiteraard zijn de ogen van Klaasje echt, net zoals ze dat zelf is. Ze komt enorm puur over en dat valt goed, zowel bij de jury als bij het publiek.

Wat weten we over Klaasje?
Klaasje (Alieke) Meijer is op 2 maart 1995 geboren in het Nederlandse Lutjegast. Dit is een klein Gronings dorpje tussen de steden Leeuwarden en Groningen. Ze heeft een broer en drie zussen en het gezin van Klaasje woont in ’s Gravenzande (vlakbij Hoek van Holland) waar ze bekend staat onder haar roepnaam Alieke. Voor K3 besloot ze echter haar officiële naam, Klaasje, te gaan gebruiken.

K3-marthe-hanne-klaasje-2015-trotse-moeders-6Klaasje woont momenteel in Amsterdam, waar ze aan het conservatorium van Amsterdam dwarsfluit studeerde. Ze begon op haar zevende met het spelen op de blokfluit en vanaf haar tiende speelt ze al dwarsfluit. Ze leert kinderen op een Amsterdamse basisschool dwarsfluit spelen.

Ze is opgegroeid in een muzikaal gezin: de moeder van Klaasje is organist en muzieklerares en samen met haar drie zussen en haar moeder zingt Klaasje in het “Meijer Quintet”, waarmee ze optreden in de kerk waar de vader van Klaasje dominee is. Ze is ook actief in het lokale kerkkoor.

Klaasje Meijer heeft een relatie, haar vriend heet Max. Max studeert momenteel in Londen.

Het favoriete K3 liedje van de 20-jarige Klaasje Meijer is “Ali Baba”

Op haar eigen Facebookpagina schrijft ze na afloop van de finale:

Ik wil al het publiek in Vlaanderen en Nederland enorm bedanken dat jullie mij dit prachtige avontuur hebben gegund en vooral dat het voor ons drietjes nog mag doorgaan! Ik ga in de voetsporen van Josje (en vroeger Kathleen) treden […]

Klaasje gaat een drukke periode tegemoet, met fotoshoots (alle merchandise moet vervangen worden!), opnames voor een nieuwe CD met bekende liedjes en nieuwe liedjes, die ze samen met Hanne en Marthe zal inzingen, en voorbereidingen voor de nieuwe tournee waarin de nieuwe K3 samen met Karen, Kristel en Josje zowel in Nederland als in Vlaanderen concerten zal geven.

Hieronder alvast het eerste officiële K3 liedje: 10.000 luchtballonnen, na de bekendmaking van de uitslag van de finale gezongen door Hanne, Martha en Klaasje:

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Maak kennis met Marthe de Pillecyn uit de nieuwe K3
Auto Weetjes kwartet - recensie
Share