Screenshot 2015-10-02 at 13.11.27Wat zijn hackers en wat doen ze? We horen er van. We lezen dat we goede wachtwoorden moeten kiezen, dat we onze computers en laptops moeten beveiligen, maar waartegen? En hoe kan een hacker achter ons wachtwoord komen en dit gebruiken. En waarvoor kunnen ze wachtwoorden gebruiken?

Veel mensen hebben al wel van ‘hackers’ gehoord, maar weten niet veel meer dan dat ze kunnen ‘inbreken’ in computers. Norton begon met de productie van een documentaire om cybercrime eens van een andere kant te laten zien en ook de mensen achter cyberdreigingen aan het woord te laten.

De Most Dangerous Town documentaire is gefilmd in Râmnicu Vâlcea in Roemenië, ook wel bekend als “Hackersville”, en brengt de mensen in één van de grootste hackers-gemeenschappen ter wereld in kaart. Veroordeelde “black-hat” hackers, zoals Guccifer (echte naam), praten over wormen, virussen, social engineering, identiteitsdiefstal en het hacken van Hillary Clintons e-mail.

Voor mij was dit een zeer leerzame video en maakt het de reële gevaren waar Norton ons voor waarschuwt en de producten voor ontwikkelt, veel begrijpelijker. Ik heb inmiddels ook samen met mijn oudste zoon (11 jaar) naar deze documentaire gekeken en ook hij begrijpt nu veel meer waarom ik het nodig vind om zijn computer te beveiligen en te monitoren.

Vind je dit interessant? Lees dan ook het artikel “hoe word je een hacker” >>>>

Share