trotse-vader-marathon-kanker-copyright-michel-tweetVia een tweet, over ‘luizen’ nog wel… kwamen Trotse Vader Michel en ik in contact.

Michel vroeg of hij iets mocht opsturen over de marathon die hij gaat lopen en de weg daar naartoe. Uiteraard willen we dit bijzondere en motiverende verhaal ruimte geven op onze website en we hopen daarbij dat Michel misschien wat extra steun krijgt in zijn strijd tegen kanker, alle beetjes helpen!

trotse-vader-marathon-kanker-copyright-michel-3

Hieronder het persoonlijke verhaal van Trotse Vader Michel Dolstra:

trotse-vader-marathon-kanker-copyright-michel-1Ik ben Michel Dolstra en woon in Meppel en heb op 20 oktober 2013 mijn scheenbeen op 3 plaatsen gebroken op het dak.

Ik heb het werk afgemaakt, ben lopend de ladder afgegaan en lopend het ziekenhuis ingekomen. Daar bleek mijn been goed kapot.

Ik heb bijna 3 maanden gips gehad en daarna een lange weg van revalidatie gehad.  Ik kan sinds april dit jaar weer pijnvrij lopen.

Ik liep 5 mijl in 50 minuten tijdens de Cascade-run ik woog toen 97 kilo. Ik had voor de gein tegen de fysiotherapeut gezegd dat ik een halve marathon wou lopen als ik hersteld was en hij zei dat ik allang blij mocht wezen dat ik weer normaal zou kunnen lopen.

Ik zag hierin echter een mooie uitdaging en ben op mijn eten gaan letten en beetje bij beetje steeds verder gaan hard lopen met als resultaat dat ik nu 77 kilo weeg en in 6 weken 6 runs liep waaronder 3 halve marathons en de Dam-tot-Dam loop .

trotse-vader-marathon-kanker-copyright-michel-5 trotse-vader-marathon-kanker-copyright-michel-4

trotse-vader-marathon-kanker-copyright-michel-2De volgende stap is dan nu om een hele marathon te lopen en dat wordt de NN Rotterdam marathon. Met deze uitdaging loop ik voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. In mijn directe omgeving zijn er zoveel mensen die met deze verschrikkelijke ziekte moeten leven of er aan zijn overleden….

Ik hoop mijn steentje bij te dragen.

Wil je meer lezen, een berichtje achterlaten of me op een andere manier steunen, klik dan hier >>>>

Share