minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-11Minecraft: Story Mode is een geweldig en grappig avontuur, waarmee je de wereld van Minecraft op een andere manier kunt ontdekken. Telltale, de makers van Minecraft: Story Mode, brengen een uitdagend verhaal en de mogelijkheid van spelers om een unieke versie van het Minecraft universum te beleven, boordevol humor. Minecraft: Story Mode is een vijfdelige serie, bestaande uit verschillende afleveringen die als standalone game werkt en beschikbaar is voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Recensie
Wanneer je deze game speelt, ben je “Jesse”. Samen met een aantal vrienden beleef je een avontuur. Je volgt het verhaal van de game en moet daarin lopen, vechten, zoeken etc.

Volgens de producent is het verhaal als volgt:

Kruip in de huid van Jesse, die samen met zijn drie vrienden de Ender Draak hebben verslagen. Samen zijn ze op hun best: Warrior, Redstone Engineer, Griefer en Architect.

minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-15

Op EnderCon ontdekken ze dat er iets behoorlijk mis is. Ze moeten op een moeilijke reis om de Order van de Steen te vinden….en de wereld redden.

In de praktijk is het even wennen. Alle drie mijn kinderen zijn enorme Minecraft fans en gewend om op allerlei devices Minecraft te spelen, soms alleen, soms samen. Ze bepalen dat uiteraard helemaal zelf wat ze doen, wat ze bouwen en wat ze meemaken. In deze game ligt de verhaallijn vast.

minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-5 minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-3

Toch waren ze al snel enthousiast. Alle bekende elementen van Minecraft komen voorbij en het avontuur is best spannend. Ik vind de aanbevolen leeftijd (12+) dan ook passend. Net als in de ‘gewone’ Minecraft zijn er “creepers”, spinnen en zombies en die zijn behoorlijk eng!

minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-1 minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-4

Het verhaal is prima te spelen, niet te moeilijk en je wordt als speler prima begeleid in wat je moet doen. Grafisch ziet het er erg goed uit, je komt echt in een Minecraft wereld!

minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-12

Er zit ook humor in, en dat is iets wat ik zelf altijd erg kan waarderen bij games, zeker wanneer ze ook spannend zijn. Aangezien mijn kinderen deze game regelmatig spelen, kan ik met zekerheid zeggen dat hij leuk is voor iedere Minecraft fan! Het enige nadeel wat ze noemen is dat het een game is voor maar één speler. Ze zouden graag samen op avontuur gaan.

minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-6

Maar verder is het een leuke game, die ook door mijn jongste zoon prima uit te spelen is. Hij is in het Engels, maar dat is zeker geen probleem. En het inspireert mijn kinderen ook weer om zelf andere dingen te gaan maken op Minecraft!

Minecraft Story Mode voor PS4
Game voor PS4, Telltale, 12+
Bestel deze game hier >>>>

Minecraft Story Mode voor WiiU
Game, 12+, Telltale
Bestel deze game hier >>>>

Minecraft Story Mode voor Xbox One
Game, 12+, Telltale
Bestel deze game hier >>>>

Minecraft Story Mode is er ook in een PC versie:

minecraft-story-mode-recensie-trotse-vaders-13

Share