chimpansee-drone-aap-burgers-zoo-trotse-vadersDe chimpansees van Koninklijke Burgers’ Zoo hebben in de ochtend van vrijdag 10 april 2015 weer eens bewezen hoe intelligent ze zijn. Voor het tweede seizoen van televisieprogramma Burgers’ Zoo Natuurlijk stonden vandaag opnames met een drone gepland, waarmee spectaculaire beelden van de dieren en hun verblijven gemaakt kunnen worden vanuit de hoogte.

Eenmaal aangekomen bij het chimpanseeverblijf ontdekten de intelligente mensapen het spionerende vliegtuigje direct en de dieren bewapenden zich meteen met lange stokken tegen de nieuwsgierige elektronische indringer.

Eén van de chimpansees zat hoog in een boom met een lange tak. Ogenschijnlijk zeer rustig en tevreden dommelend in de ochtendzon liet de mensaap de drone nieuwsgierig opnames maken. Vanuit de ooghoeken hield de chimpansee echter alles haarscherp in de gaten. Geduldig wachtte de mensaap totdat de drone net iets te dichtbij kwam…

Razendsnel sloeg de chimpansee toe met de lange stok die ze voor het lichaam verborgen hield! Met een voltreffer sloeg het dier de drone naar beneden, waar zijn groepsgenoten de ‘prooi’ snel overmeesterden.

chimapnsee-drone-burgers-zoo-aap-trotse-vaders

Omdat de camera tijdens het hele actiemoment bleef draaien, leverde dit ondanks de compleet vernielde drone en GoPro toch nog heel bijzondere beelden op! Zie onderstaande video:

Klik hier voor meer informatie over Burgers’ Zoo >>>>

Share