Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, Dierenpark Amersfoort is wel het meest gezellige dierenpark voor elke rattenkop en voor alle apenstreken! Zo opgezet dat kinderen vanaf vier jaar makkelijk de route kunnen volgen. Ook de allerkleinsten zullen niks missen.

misniksVeel vertrekken hebben grote glasplaten voor een goed zicht. De paden zijn lekker breed en er zijn genoeg buggy parkeerplaatsen. Als je echt niks wilt missen staat er een hele route uitgestippeld door het dierenpark met de mis niks borden van 1 tot en met 40.

Bij binnenkomst eerst even de mobile applicatie van Dierenpark Amersfoort installeren op mijn telefoon, hiermee kan je nog de informatie nalezen over bijna alle dieren. Onze speurtocht begint bij de bruine beren en beverratten.

Echt wel super gaaf dat bij de grote verblijven de mogelijkheid is om de dieren van een ander punt te bekijken. Zoals bij de beren, hier heb je een touwbrug over het verblijf om vervolgens met een glijbaan weer naar beneden te komen. Dit kan onder andere bij ook de Aziatische olifant.

olifant

Zo’n grote variëteit aan dieren zie je niet snel, een kleine greep van wat wij allemaal hebben gezien: leeuwen, witte tijgers, Chileense flamingo’s, gazelle, mini-ezels en natuurlijk de chimpansees, de gevlekte hyena en de ringstaartmaki.

ringstaartkaki

dino hekOp weg naar het meest spannende, het DinoPark. Bij de ingang van het park trok een grote poster van DinoAdventures al onze aandacht, dit moet wel gaaf zijn.

Vol enthousiasme staan we te wachten voor de attractie, want er is wat gaande in het DinoPark! Normaal kan je gewoon het DinoPark inlopen maar deze dagen niet, veel security die ons tegenhoudt.

Met een grote groep worden we een legertruck in geladen en vertrekken wij diep het bos in. Je merkt dat de spanning stijgt, ook onder de security en er wordt druk gecommuniceerd door de portofoon. Met z’n allen moeten we onze weg vinden door het bos, gelukkig wel onder begeleiding van de security.

Kijk uit voor de loslopende dino’s, wordt ons nog op het hart gedrukt……….

dinopark

Met de spanning nog in de voeten ploffen we neer om nog even wat te drinken, onze tour is bijna voorbij. Als we zijn aangekomen bij nummer 40 sturen we de kids nog even de grote speeltuin in.

Dan is onze dag weer ten einde, op de terugweg liggen ze al snel te slapen in de auto. Uitgeput van alle indrukken. Een geslaagde dag!

Hieronder een video met beelden van DinoAdventures in Dierenpark Amersfoort:

DinoAdventures kun je t/m 1 november 2015 in Dierenpark Amersfoort beleven. Elke 15 minuten start er bij de ingang van het DinoPark een nieuwe expeditie, geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6.

Share