samson-gert-winterpret-dvd-kerst-show-recensie-copyright-trotse-vaders-1Samson en Gert…. wat heb ik daar eindeloos veel afleveringen van gezien, met name met mijn oudste zoon toen hij nog een kleutertje was. En wat was het altijd leuk: “ik moest kloppen want de bel doet het niet”, “het is geen Albert, het is Al-ber-tó”, “zeg Gertje” en dan die Eugène van Leemhuyzen, die is al grappig wanneer hij alleen maar opkomt. Prachtige rollen, ook voor de burgemeester. Heerlijk herkenbaar, veel herhaling en enorm grappig!

En nu bestaan Samson en Gert als televisie-duo al 25 jaar. Knap, zeker omdat ik me zo kan voorstellen dat Gert Verhulst het niet nodig heeft om “bij te verdienen” als baas van het succesvolle Studio 100. Des te meer waardeer ik het dat Gert Verhulst ‘gewoon’ nog steeds op het podium staat en ook de kleuters van nu weet te vermaken met zijn ‘hond’ Samson en de andere bekenden.

Mijn kinderen hebben al lang niet meer de “Samson-en-Gert-leeftijd”, maar gelukkig dachten mijn kinderen en ik hetzelfde toen de DVD Samson en Gert Winterpret ter recensie aangeboden werd: “die gaan we zelf kijken!”

samson-gert-winterpret-dvd-kerst-show-recensie-copyright-trotse-vaders-2Recensie
Tot mijn verrassing zaten er twee DVD’s in de hoes. Dat was me niet opgevallen toen ik de hoes zag. Er is één DVD “Winterpret” en als extra zit er een DVD van de Kerst-show van Samson en Gert.

Samson & Gert Winterpret
Samson & Gert gaan met hun vrienden De Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto de feestdagen doorbrengen in een gezellig chalet te midden van een prachtig sneeuwlandschap. Maar al snel geraakt deze vrolijke bende verwikkeld in het ene doldwaze avontuur na het andere.

samson-gert-winterpret-dvd-recensie-copyright-trotse-vaders-5Wat een heerlijke DVD is Samson & Gert Winterpret, een soort opeenvolging van afleveringen van Samson en Gert, maar dan “op locatie”.

Ze zijn tijdens de Kerstvakantie samen in een chalet in de sneeuw. En dat vraagt om heerlijke scènes zoals de ruzie tussen Van Leemhuyzen en de Burgemeester over wie er in het bovenste bed van het stapelbed mag, briljant, de argumenten die gebruikt worden, als meekijkend ouder kun je daar prima van meegenieten!

samson-gert-winterpret-dvd-recensie-copyright-trotse-vaders-1 samson-gert-winterpret-dvd-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Maar ook de rest van de aflevering is leuk: Alberto die vooral op zoek is naar eten. Samson en Gert die proberen er een gezellig verblijf van te maken. Een bel die het in eerste instantie doet, maar al snel kapot is, zodat er weer gezegd kan worden “ik moest kloppen want de bel doet het niet“. Een ‘beer’ waar iedereen (behalve Gert) bang voor is, noem maar op. Ook de andere afleveringen zijn gezellig: een aaneenrijging van allerlei leuke momenten in een echt verhaal, met alle bekende personen die heerlijk in hun rol blijven zitten.

samson-gert-winterpret-dvd-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Kerstshow
Van Leemhuyzen heeft een reis naar Benidorm gewonnen met een wedstrijd georganiseerd door het bekende chocomerk Bokechoco. Samen met de Burgemeester en Alberto komt hij dan ook bij het begin van de Kerstshow aan Samson en Gert vertellen dat zij dit jaar niet zullen mee doen met het spektakel. Op dat moment komt er echter een lakeitje met een brief van de prinsessen van Prinsessia.

Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen zouden eigenlijk naar Benidorm gaan, maar wanneer er een brief van de prinsessen van Prinsessia komt waarin aangekondigd wordt dat ze een Kerstprins gaan kiezen, gaan de heren niet meer op reis, of “op radijs“, zoals Samson zegt.

samson-gert-winterpret-dvd-kerst-show-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Ze mogen om de beurt een cadeautje uitpakken en er zijn ‘optredens’ om kans te maken de Kerstprins te worden. Ik heb echt dubbel gelegen bij het optreden van de burgemeester en Van Leemhuyzen. Schitterend hoe alle acteurs, volledig in hun rol, nog steeds alles doen om de doelgroep te vermaken! Ook de slappe lach van Alberto als Kerstprins werkt aanstekelijk.

samson-gert-winterpret-dvd-kerst-show-recensie-copyright-trotse-vaders-7 samson-gert-winterpret-dvd-kerst-show-recensie-copyright-trotse-vaders-6

Tussendoor zijn er allemaal leuke liedjes waarvan ik er een aantal vrolijk mee kan zingen. Mijn kinderen kijken dan wel wat bedenkelijk mijn richting uit, maar ik geniet volop! En zoals altijd klopt het allemaal: er is interactie met de kinderen (en (groot)ouders) in het publiek, er is een kinderkoor, en een showballet wat het ook echt een mooie en sfeervolle show maakt voor de Kerstdagen.

Samson en Gert: Winterpret
2 DVD’s, 284 minuten, Studio 100
Bestel deze DVD’s hier >>>>

Share