loes-riphagen-trotse-vaders-2Loes Riphagen heeft de Silver European Design Award gewonnen voor haar boek Bij de neus genomen. De prestigieuze prijs werd dit weekend uitgereikt tijdens de European Design Conference in Wenen. Loes Riphagen won zilver in de categorie Book & Editorial Illustration.

bij-de-neus-genomen-loes-riphagen-award-trotse-vaders-3Bij de neus genomen is een bijzonder project waarbij de illustraties zijn gemaakt met een vernieuwende combinatie van collage- en tekentechnieken. De illustraties zijn gefotografeerd en digitaal ingekleurd. De zeer verzorgde uitgave heeft gestanste pagina’s en uitsneden waardoor de lezer nieuwsgierig wordt gemaakt naar het verloop van het verhaal. Het goudfolie op het omslag maakt van Bij de neus genomen een waar kunstwerk.

Bij de neus genomen is geïnspireerd op een verhaal van Rudyard Kipling, de wereldberoemde auteur van Het Jungleboek: Een nieuwsgierige olifant stelt continu vragen aan de dieren in het woud. Als hij iets van de krokodil wil weten, bijt deze hem in zijn korte neus. Olifant probeert los te komen, maar daardoor rekt zijn snoet uit tot een lange slurf. Olifant is erg verdrietig, maar ontdekt dan de voordelen van zo’n slurf.

Hieronder een video waarin je Loes Riphagen aan het werk ziet (en wat een boel werk zit er in Bij de neus genomen!!). Terecht dat ze deze prachtige prijs gewonnen heeft!

Share