pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-8De arme, eenzame houtsnijder Geppetto heeft één grote wens: een zoon. De blauwe fee doet haar best zijn wens in vervulling laten gaan. Uit een stuk hout tovert zij een ondeugende pop. Maar zal Pinokkio ooit een echte jongen worden?

Recensie
Zaterdagochtend, half 9. Koffie en muffins in de Efteling waar een aantal mensen verzameld waren vanwege een feestelijke presentatie. Het eerste exemplaar van het prentenboek Pinokkio (de ondeugende pop) zou aan illustrator Alessio overhandigd worden door Efteling-directeur Olaf. Voor een compleet verslag van deze happening, klik hier >>>>

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-6

Pinokkio (Pinocchio) is bij veel kinderen bekend. Vooral dat de neus groeit wanneer hij jokt (of liegt). Door Disney is er in 1940 een tekenfilm over gemaakt. Na Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen in 1937 was het hun tweede lange animatiefilm .

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-26

Het verhaal van Pinokkio is door Carlo Lorenzini geschreven onder het pseudoniem Collodi. In eerste instantie als verhaal wat in 1880 in wekelijkse afleveringen in een kinderblad werd gepubliceerd als Storia di un burattino (Het verhaal van een marionet).

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-21

De Efteling heeft er een prachtige sprookjes-beleving in het Sprookjesbos van gemaakt en daarnaast, samen met uitgeverij Van Goor en tekenaar Alessio een schitterend prentenboek.

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-header

Alessio vertelde tijdens de presentatie van het boek dat hij over de tekeningen op de cover tweeënhalve dag heeft gedaan. En dat is te zien.

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-2 pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-cover

De illustraties zijn erg sprekend, gedetailleerd en passen perfect bij de sfeer van het verhaal èn bij de nieuwe attractie in de Efteling.

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-22 pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-23

Toen het boek voorgelezen werd door de voorleeskampioen, was aan de kinderen te merken dat ook het verhaal zelf in de smaak viel.

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-11

Pinokkio is een echt sprookje, met “Er was eens” aan het begin. Dan gebeurt er veel en is het best wel magisch en spannend, maar het boek eindigt met “En ze leefden nog lang en gelukkig“, en zo hoort het ook!

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-24

pinokkio-efteling-boek-sprookje-foto-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-1Het boek Pinokkio is echt een must-have voor iedere fan van sprookjes en van De Efteling (ik zou bijna zeggen: voor iedereen dus). Mijn jongste zoon vergat zelfs even dat hij in De Efteling was toen hij als eerste van ons gezin het boek ging lezen.

Wanneer je door een boek voor een kind even de wereld om hem heen laat verdwijnen en een nieuwe wereld weet te creëren, heb je het als schrijver / illustrator / uitgever goed gedaan!

Pinokkio – de ondeugende pop
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit prentenboek hier >>>>

Share