nemesis-recensie-copyright-trotse-vaders-1Nadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze is vermoord, en haar man en kinderen in allerijl in veiligheid moeten worden gebracht, blijft de dreiging voor officier van justitie Sylvia van Maele en haar gezin onverminderd voortduren. Als niet lang daarna een rechercheur omkomt tijdens een aanslag, besluit het rechercheteam het recht in eigen hand te nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aan te gaan met de daders.

Wanneer die langzaam beseffen dat het team illegaal en op eigen houtje opereert, besluiten ze keihard de confrontatie aan te gaan en is er geen weg meer terug. Is het team te ver gegaan in hun zoektocht naar gerechtigheid en wraak?

Recensie
Ik kende de naam Simon de Waal eigenlijk alleen van de nieuwe Baantjer-boeken die verschijnen, maar zag in een persbericht dat hij ook andere boeken heeft geschreven. Nemesis is de meest recente. Echt een boek wat ik even heb laten liggen, in het zicht, omdat het me echt een boek leek voor in de zon, op een rustige dag.

En toen was het zover: mijn gezin vond dat ik echt even een dagje rust moest nemen, dus nadat ik ’s morgens de noodzakelijke dingen voor mijn werk had afgerond, ging ik lekker in de tuin zitten met Nemesis, om het vervolgens in één adem uit te lezen.

nemesis-simon-de-waal-recensie-trotse-vaders-5

Vanaf het begin zit je in het verhaal. Het boek is ingedeeld in een aantal delen die allemaal voorafgegaan worden door een citaat. Die citaten zijn perfect gekozen, want ze geven goed de weg weer die het team waar het verhaal over gaat, volgt, en de sfeer waarin ze zich bevinden, de keuzes die ze maken en de verandering van instelling ten opzichte van goed en fout.

nemesis-simon-de-waal-recensie-trotse-vaders-1 nemesis-simon-de-waal-recensie-trotse-vaders-2

Het woord Nemesis betekent wraak. Nemesis is in de Griekse mythologie zelfs de Godin van de wraak. En wraak is waar officier van justitie Sylvia en haar team van rechercheurs op uit is, nadat er heftige gebeurtenissen plaatsvinden die het team hard raken. Onder het oog van Sylvia wordt in haar eigen huis een getuige vermoord.

nemesis-simon-de-waal-recensie-trotse-vaders-7

Wanneer mensen van haar team naar het huis van een andere getuige gaan, is er enorme ontploffing waarbij één rechercheur gedood wordt en een andere ernstig gewond raakt, en niet alleen lichamelijk.
nemesis-simon-de-waal-recensie-trotse-vaders-4

Duidelijk is meteen dat de topcrimineel Martin Guzman er achter zit. De vermoorde getuigen zouden verklaringen over hem afleggen. Maar om deze crimineel te pakken te krijgen is bewijs nodig en dat is met de aanslagen verdwenen. Sylvia en haar team worden ook van de geheime operatie af gehaald, vanwege hun persoonlijke betrokkenheid, maar willen de zaak niet laten rusten en besluiten, samen met een ex-collega, onder de naam Nemesis, zelf op onderzoek uit te gaan.

nemesis-simon-de-waal-recensie-trotse-vaders-3

Ondertussen zit Guzman ook niet stil en laat hij sporen wissen, onder meer door kleinere criminelen die voor hem werken, uit de weg te ruimen. Het lijkt erop dat Nemesis de grenzen over wat wel en niet kan om een topcrimineel te stoppen, steeds verder verlegt….

nemesis-simon-de-waal-recensie-trotse-vaders-6

Uiteraard ga ik over de rest van het boek niets prijsgeven. Het enige wat ik nog wil zeggen is: “Gewoon lezen dit boek, het is goed geschreven, erg spannend en een absolute aanrader, niet alleen voor vakantiedagen (hoewel het aan te raden is om voldoende tijd te hebben om het in één keer uit te lezen….)” Zie ook onderstaand proces-verbaal 😉

proces-verbaal-nemesis-foto-copyright-trotse-vaders

Nemesis – Simon de Waal
Paperback, 267 pagina’s, uitgeverij Lebowski
Bestel dit boek hier >>>>

Share