“Een Zaterdagmiddag” – indringend geschreven kort verhaal van Bert Wagendorp over een familie-tragedie

Boek - Kort verhaal:
Bert Wagendorp
Version:
Uitgeverij Atlas Contact, 2016
Price:
€ 10

Reviewed by:
Rating:
4
On 7 augustus 2016
Last modified:21 maart 2017

Summary:

Prachtig geschreven kort verhaal, waarvan het verhaal dagen in je hoofd blijft zitten. Lezen! En ook een prachtige kado-boek.

een-zaterdagmiddag door Bert Wagendorp (Atlas Contact)WagendorpBert Wagendorp kan schrijven! Hij bewijst dat wederom in het door Uitgeverij Atlas Contact uitgegeven korte verhaal “Een Zaterdagmiddag‘.

Het gaat over de enige zoon van een moeder uit een Nederlands dorp aan de Duitse grens, die het verhaal vertelt uit het laatste oorlogsjaar waarin, per ongeluk, een door een Engelse bommenwerper geworpen bom op het dorp valt.

De novelle gaat over dat noodlottige verhaal en de gevolgen voor het gezin en de zoon. De kunst van een kort verhaal of novelle is dat je in een paar bladzijden toch de sfeer kan oproepen die de verbeelding van de lezer prikkelt waardoor deze – zonder veel beschrijvingen en woorden – een compleet gevoel krijgt hoe de hoofdpersonen moeten hebben gedacht en gedaan.

Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp met illustratie ien van LaanenDe inhoud is aangrijpend en leest snel en gemakkelijk. Het is daarom ook een boek voor een verloren uurtje, een zonnige middag in de tuin, tijdens het luieren op het strand, kortom voor die momenten waarin er even niets meer hoeft te worden gedaan, of tijdens het doden van de tijd bij het verplicht moeten wachten op iets of iemand. Je steekt Een zaterdagmiddag gemakkelijk in je rugzak.

Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp WG van der hulst

Gezien de kwaliteit, prijs (ongeveer €10) en inhoud een uitermate geschikt cadeau voor vrienden en familie.

Ien van lanen heeft het boekje geïllustreerd. Prachtige zwart-wit-miniatuurtjes die waarde aan het boek en het verhaal toevoegt. Bekijk haar website, en je kent haar al van de omslagen van de Nederlandse Harry-Potter-boeken, waarvoor ze terecht ook een prijs heeft ontvangen.

Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp achterflap Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp titelpagina

Bert Wagendorp is een bekend schrijver. Zijn roman ‘Ventoux‘ uit 2013 is een bestseller.

U kunt het boek bekijken en bestellen bij bol.com:
Bekijk op bol.com

Uitgeverij Atals Contact Bert Wagendorp

Prachtig geschreven kort verhaal, waarvan het verhaal dagen in je hoofd blijft zitten. Lezen! En ook een prachtige kado-boek.

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Potion Explosion van 999 Games is leuk spel met combinaties en strategie bij brouwen van toverdranken (vanaf 8 jaar)
Rust... [persoonlijke blog]
Share