Een zaterdagmidag - Bert Wagendorp titelpagina

een-zaterdagmiddag door Bert Wagendorp (Atlas Contact)WagendorpBert Wagendorp kan schrijven! Hij bewijst dat wederom in het door Uitgeverij Atlas Contact uitgegeven korte verhaal “Een Zaterdagmiddag‘.

Het gaat over de enige zoon van een moeder uit een Nederlands dorp aan de Duitse grens, die het verhaal vertelt uit het laatste oorlogsjaar waarin, per ongeluk, een door een Engelse bommenwerper geworpen bom op het dorp valt.

De novelle gaat over dat noodlottige verhaal en de gevolgen voor het gezin en de zoon. De kunst van een kort verhaal of novelle is dat je in een paar bladzijden toch de sfeer kan oproepen die de verbeelding van de lezer prikkelt waardoor deze – zonder veel beschrijvingen en woorden – een compleet gevoel krijgt hoe de hoofdpersonen moeten hebben gedacht en gedaan.

Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp met illustratie ien van LaanenDe inhoud is aangrijpend en leest snel en gemakkelijk. Het is daarom ook een boek voor een verloren uurtje, een zonnige middag in de tuin, tijdens het luieren op het strand, kortom voor die momenten waarin er even niets meer hoeft te worden gedaan, of tijdens het doden van de tijd bij het verplicht moeten wachten op iets of iemand. Je steekt Een zaterdagmiddag gemakkelijk in je rugzak.

Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp WG van der hulst

Gezien de kwaliteit, prijs (ongeveer €10) en inhoud een uitermate geschikt cadeau voor vrienden en familie.

Ien van lanen heeft het boekje geïllustreerd. Prachtige zwart-wit-miniatuurtjes die waarde aan het boek en het verhaal toevoegt. Bekijk haar website, en je kent haar al van de omslagen van de Nederlandse Harry-Potter-boeken, waarvoor ze terecht ook een prijs heeft ontvangen.

Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp achterflap Een zaterdagmiddag - Bert Wagendorp titelpagina

Bert Wagendorp is een bekend schrijver. Zijn roman ‘Ventoux‘ uit 2013 is een bestseller.

U kunt het boek bekijken en bestellen bij bol.com:
Bekijk op bol.com

Uitgeverij Atals Contact Bert Wagendorp

Share