En weg is Sinterklaas! Naadloos gaan we over in de kerstsfeer. Tassen met spullen worden van zolder getrokken, verspreid over de woonkamer en daarna wordt gekeken wat we allemaal ook al weer hebben. Ik zie dat op een zekere gepaste afstand aan, ik vind het allemaal maar gedoe.

Belangrijk om te weten is dat wij een roodwitte kater hebben, Toet! Dit leuke beest is inmiddels 2,5 jaar en hij is volgens mij wel tevreden met zijn leven in ons huis. Vorig jaar was hij ook zeer blij met de witte nepkerstboom. Of eigenlijk was hij blij met alles dat er in hing. Regelmatig kwamen we ’s ochtends beneden en vonden we de boom ondersteboven met van alles eruit. Mijn geleidehond vond dat ook fantastisch.

Beide hadden een pact gesloten. Toet haalt van alles uit de boom en legt het voor Jackson neer, die afhankelijk van wat het was, er naar keek, er op kauwde of het gewoon opat. Op een gegeven moment zijn we iedere avond voor het slapen die (kleine) kerstboom met alles erin in het toilet gaan neerzetten. Daar loop je dan met een kerstboom door het huis aan het einde van de avond. Nee, dat gingen we maar nooit meer doen.

En dus is het lichtjesfestijn ontstaan. De kamer hangt vol met lichtjes in alle soorten en maten. Zelf heb ik me bezig gehouden met het ophangen van nieuwe lichtjes in de tuin. Leek me wel leuk en het past in de buurt, om ons heen hangen ze overal.

Over de Sonos boxen galmt de kerstmuziek. Via Spotify en Deezer is er een keur aan soorten afspeellijsten met kerstachtige muziek. Ik word er soms knettergek van en zet dan even totaal iets anders aan, goede country, rock, al naar gelang mijn stemming.

De kersttijd is op zich best leuk, maar het is ook gedoe hoor. En dan heb ik het nog niets eens over de kerstdagen zelf. De verplichte bezoekjes, het standaard bezoekje op derde kerstdag van mijn moeder die komt eten. Leuk en lekker allemaal, maar wel gedoe …

Ook dit jaar zijn we allemaal twee weken vrij. Even niets doen, even ontspannen. Of nou ja, na de kerstdagen, na derde kerstdag dan …

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share