Afgelopen woensdag was ik weer eens bij De Dijk! Bekend van klassiekers als Niemand in de stad, Dansen op de vulkaan, Als ze er niet is en Groot hart. Rond mijn twintigste bezocht ik met een vriendenclub soms drie keer per week concerten van ze. We reisden naar Amsterdam, Hardenberg, Utrecht, Hellendoorn en waren er uiteraard altijd bij in Zwolle, in de prachtige poptempel Hedon. Op een gegeven moment werden we gewoon op de gastenlijst gezet en hoefden we zelfs geen kaartjes te kopen.

Ik ben altijd concerten blijven bezoeken en doe dat de laatste jaren minimaal eenmaal per jaar in, jawel, Hedon. Natuurlijk zie ik bijna niets meer, maar het maakt de beleving nog intenser. Ik ga helemaal op in de muziek en weet iedere zin mee te zingen. Ook deze keer stonden we weer strak tegen het podium aan. Twee oude mannen, ik 44 en een vriend 50! Biertjes drinken, dansen, feesten en schor van stem en geluk de zaal verlaten als het concert is afgelopen.

Huub van der Lubbe, de zanger, in zijn panterblouse en op tien centimeter afstand zodat ik nog iets kan zien. Wat een beleving! Het was één groot feest, een avond waarop ik vaak dacht dat dit het leven is, genieten met vrienden en even alle sores vergeten. Naast de klassiekers waren de nummers Allemans plein en Zevende hemel echt wel een paar hoogtepuntjes. Ruim twee uur genieten van Neerlands beste rockband!

De volgende dag kreeg ik een update van nieuwe concerten in Hedon. Waylon komt daar in maart optreden. Op een zaterdag, dus alle gelegenheid om met mijn lieftallige echtgenote er naar toe te gaan. Kaarten snel besteld en maar goed ook want een uur later was het al uitverkocht. Ik ga voor de muziek, mijn lieftallige echtgenote voor zijn verschijning en ogen!! Nu maar hopen dat we strak tegen het podium aan kunnen staan!!!

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share