Je hoopt altijd dat een nieuw jaar nieuwe kansen gaat bieden en veel goeds! Goede dingen zijn er altijd wel te noemen, maar ze worden in ons geval nogal eens overschaduwd door zaken waar je geen invloed op hebt.

Neem mijn lieve echtgenote, de hele kerstvakantie ziek geweest, weer begonnen met werken, maar nu zo zwaar aan het hoesten dat een bronchitis of longontsteking wel eens de kop zou kunnen hebben opgestoken. Een bezoekje aan de huisarts is dan ook aanstaande.

Jackson, na de operatie van vorig jaar

En dan mijn trouwe geleidehond, professor Jackson! Zo’n 1,5 jaar geleden scheurde hij zijn kruisbanden en moest hij een zware operatie ondergaan. Zijn rechterachterpoot zit nu vol titanium en daar doet hij het prima op.

Dit weekend is mij en mijn gezin de schrik om het hart geslagen. Jackson stond ineens zeer moeizaam op, als een kameel, en strompelde er de eerste stappen vrolijk op los. Dit keer is het zijn linkerachterpoot. Eenmaal aan de wandel lijkt het goed te gaan, maar ook net weer niet.

De volgende ochtend leek het wel weer wat beter te gaan, maar toch vertrouw ik het niet helemaal.

Een bezoekje aan de dierenarts gaat dan ook snel plaatsvinden. Want, mocht er toch weer iets zijn met zijn kruisbanden en een operatie is noodzakelijk … tja, dan kunnen we samen acht weken niet op pad, komen de traphekjes in huis terug en til ik hem vijf keer per dag van ons trapje om naar buiten te kunnen. Het is een scenario dat ik niemand gun, zeker niet Jackson die er verschrikkelijk veel pijn van zal hebben.

Maar goed, ik ben een kei in doemdenken en moet dus proberen daar wat van los te komen. Duimen dat het mee valt lijkt me het beste medicijn! O, en dan vergeet ik nog dat hij vlak voor het weekend ook nog een echo heeft gehad in verband met een hartruis. Hij blijkt vele kleine lekkages te hebben maar die zullen hem geen parten spelen. Omdat het zo’n heerlijke druktemaker is, gaat zijn hartslag vaak omhoog en op die momenten hoor je de lekkages goed, wat de ruis veroorzaakt.

Met Jackson heb je nooit een saai leven …

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share