Waarom ruiken je eigen scheten (meestal) niet zo vies als die van een ander? Welk eten heeft je lijf allemaal nodig? Waarom ga je boeren als je prik drinkt? Hoe komt het dat je beter scoort als je net een banaan gegeten hebt? En waarom word je blij van chocolade?

WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN! is een informatief en grappig boek over eten en je lijf voor nieuwsgierige kinderen. Meer dan vijftig verschillende onderwerpen worden op een toegankelijke en vlotte manier besproken. Je leert er niet alleen veel van, het is ook nog eens heerlijk om te lezen. Een boek om van te smullen!


Recensie

Een boek in huis halen met een titel als WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN! is natuurlijk vragen om veel gegrinnik en grapjes. En zeker met de aanstekelijke tekeningen van Elly Hees erbij!

En dat is in dit geval wel handig, want het boek is met veel plezier gelezen door mijn kinderen. En daarmee hebben ze, zonder het echt door te hebben, veel geleerd over onderwerpen als voeding en spijsvertering. Hoofdstukjes als  als ‘waarom is poep bruin’ en ‘waarom je snoep lekkerder vindt dan witlof’ nodigen echt uit tot lezenen met 110 pagina’s komt er een heleboel informatie voorbij.

Deze informatie is erg toegankelijk gemaakt door per onderwerk een beperkt stukje tekst aan te bieden, meestal anderhalve pagina, en die ook leuker te maken met tekeningen en stukjes uitgelichte tekst met weetjes, kwissen, spelletjes of proefjes.

Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken – Esther Walraven
Illustraties door Elly Hees
Non-fictie, hardcover, 110 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Esther Walraven is gezondheidswetenschapper, universitair docent gezondheidspsychologie en auteur. Ze schreef o.a. het zeer succesvolle Waarom achtbanen te gek zijn! en de aangrijpende YA-roman Daan & Nadia. Het promotieonderzoek dat zij deed op het gebied van voeding inspireerde haar tot het schrijven van WAAROM je eigen SCHETEN soms niet zo erg STINKEN!

[bol_product_links block_id=”bol_58e4eb06a4063_selected-products” products=”9200000040710052,9200000051759434,9200000070999496″ name=”esther Walraven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”860″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Share