Wat hebben een haan, een eend en een schaap te maken met de eerste luchtballon? Hoe probeerden de broers Michelin hun autobanden te verkopen? Waarom is het in Frankrijk verboden om je varken Napoleon te noemen? Verbluffende en grappige weetjes over het vakantieland bij uitstek voor gezinnen: Frankrijk.

Recensie
Op de vooravond van ons vertrek naar Parijs voor een mini-vakantie, gaan de tweeling en ik er eens voor zitten met het boek De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog – en andere weetjes over Frankrijk. We willen natuurlijk wel ons verblijf in de Franse hoofdstad goed voorbereiden!

Al snel (er staat een gekleurde kaart van Frankrijk voorin het boek), komen we er achter dat dit boek niet alleen over Parijs gaat. Waren we even op het verkeerde been gezet door de Eiffeltoren…. Het maakt dit boek nog leuker!

In plaats van een saaie inhoudsopgave staat er een weg getekend, met alle onderwerpen die besproken worden. Ieder onderwerp, als vraag geformuleerd, beslaat een dubbele bladzijde, waarin tekst en afbeeldingen en soms ook foto’s zijn verwerkt.

We lezen over een stenen-verzamelende postbode, over schimmelkaas, Jules Verne en over valsspeler tijdens de Tour de France.

Dan besluiten we dat dit boek mee moet naar Parijs, om er samen in verder te lezen op ons dakterras! Het is echt een leuk boek, waar ik zelf ook nog wat uit opsteek!

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog – en andere weetjes over Frankrijk – Peter Slabbynck
Illustraties van Wendy Panders
Hardcover, 80 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share