De spill zone is een griezelig spannende graphic novel van bestsellerauteur Scott Westerfeld en DreamWorks-illustrator Alex Puvilland. Voor stoere 14-plussers.

Het verhaal
De spill zone is verboden toegang. Na een mysterieus ongeluk zijn de hele stad en de wegen ernaartoe afgesloten.

Maddies ouders zijn er omgekomen, haar zusje zegt sindsdien niets meer, en Maddie heeft niemand om op terug te vallen. En dus waagt ze haar leven in de spill zone om foto’s te maken van al het gruwelijks wat daar rondwaart, om die op de zwarte markt te verkopen aan de hoogste bieder.

Maar om ongeschonden uit de spill zone te komen moet je geluk hebben. Heel veel geluk.

Mening
Ik ken wel de graphic novels voor kinderen; boeken waarin het verhaal deels door teksten en (groten)deels door tekeningen / strips verteld worden. Maar Spill Zone is echt niet geschikt voor jonge kinderen.

 

Ik heb het zelf gelezen en het was behoorlijk spannend. Ook de afbeeldingen en het thema zijn zeker niet geschikt voor kinderen jonger dan een jaar of 14!

Wanneer je kind wel in de juiste doelgroep-leeftijd zit, is het een bijzonder boek om hem / haar te laten lezen. Een mysterieus thema, spanning, boeiende personages en… een open einde! Laat deel 2 maar komen!

De Spill Zone 1 – Scott Westerfeld & Alex Puvilland
Paperback, graphic novel, 226 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share