Jens baalt ervan dat hij drie weken met zijn moeder en broertje in het toeristische Torremolinos moet doorbrengen. Gelukkig maakt hij al snel nieuwe vrienden, met wie hij graag samen verder wil reizen. Hun ouders gaan akkoord, ook al is Jens’ moeder bezorgd omdat Jens de dood van zijn vader nog niet heeft verwerkt.

Jens trekt met zijn vrienden naar een natuurgebied. Daar wordt hij uitgedaagd tot steeds gevaarlijkere acties. Totdat zijn eigen leven op het spel komt te staan…

Recensie
Annemarie Bon heeft dit boek geschreven voor jongens / meisjes vanaf een jaar of 12. Mijn jongste zoon (11 jaar) heeft het boek gelezen en vond het erg goed. Het is ook een prima idee om het boek zelf ook te lezen, het leest vlot weg en je kunt op die manier met je kind het gesprek aangaan over “peer pressure” en aanverwante onderwerpen.

Mijn zoon van 11 jaar vertelt over het boek Challenge:

Challenge gaat over een jongen die op vakantie gaat en daar twee nieuwe vrienden maakt. Die vrienden doen soms dingen die een beetje spannend of gevaarlijk zijn. En soms ook echt dingen die niet mogen zoals een portemonnee stiekem stelen (die geven ze daarna dan wel terug, maar het mag natuurlijk niet).

Ze gaan allerlei uitdagingen doen die steeds gevaarlijker worden en de jongen doet steeds mee. Na een tijdje wordt hij uitgedaagd om uit een natuurgebied terug te lopen. En dan gaat het fout…..

Verder moet je het zelf lezen. Ik vond het boek spannend. Ik kan me voorstellen dat je bij vrienden samen dingen doet die je alleen misschien niet zou doen, maar ik zou niet zo ver gaan denk ik.”

Op de leeftijd van mijn tweeling, zijn “challenges” vrij normaal. Zo gaat mijn tweeling regelmatig de keuken in voor de challenge “blind proeven”, wat niet gevaarlijk is maar alleen veel troep oplevert.

Dat het te ver kan gaan, is regelmatig in het nieuws, bijvoorbeeld toen de Cinnamon Challenge een trend leek te zijn. Goed dus om via het onderwerp van dit boek over challenges en andere soorten uitdagingen door leeftijdsgenoten te praten.

Los daarvan is Challenge een goed geschreven, spannend boek wat ook een onderwerp als zelfmoord niet uit de weg gaat. Aanrader!

Challenge – Annemarie Bon
Hardcover, 176 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share