Wanneer je – net als ik – gefascineerd èn gechoqueerd was tijdens het  kijken naar de Netflix serie Narcos, dan moet je zeker ook dit boek lezen. Ditmaal niet een drugsbaas in Colombia, maar in Mexico, maar net zoals bij de serie is dit boek op feiten gebaseerd. En nog minder ‘geromantiseerd’ dan in een film, maar dichtbij de ruwe waarheid…

Informatie
Het exclusieve verhaal van de undercoveragent die ’s werelds meest gezochte drugsbaron oppakte
Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo, maakte in de jaren tachtig carrière binnen het Sinaloa-kartel en groeide uit tot een van de rijkste, wreedste en machtigste drugsbaronnen van Mexico.

Twee keer werd hij gearresteerd en twee keer lukte het hem te ontsnappen. Hij leek onaantastbaar, tot de Amerikaanse Drug Enforcement Agency zijn pijlen op hem richtte.

Omdat het Sinaloa-kartel enorme partijen drugs de vs in smokkelde en daar verkocht, besloot de dea in het kartel te infiltreren. Undercoveragent Andrew Hogan, die de leiding over de operatie had, volgde zeven jaar lang met ijzeren volharding alle sporen die naar El Chapo leidden. Uiteindelijk met succes: de kartelleider werd opgepakt en in 2017 uitgeleverd aan de vs.

De jacht op El Chapo is het exclusieve en schokkende verhaal over de ondergang van een van de grootste misdadigers ter wereld.

Mening
Het is echt bizar om een boek te lezen wat zo spannend en gruwelijk tegelijk is, en dan te weten dat het op de waarheid is gebaseerd. Het is verteld door Andrew Hogan, en opgeschreven door Douglas Century en natuurlijk kunnen gesprekken anders zijn wanneer je ze naverteld maar ik ga er echt van uit dat het boek de waarheid goed benadert.

En de waarheid, zoals in dit boek, is schokkend. Ongelooflijk, het is echt een totaal andere wereld! En er zijn zoveel mensen bij betrokken, ook mensen die eigenlijk heel ‘normaal’ zijn. Het boek geeft ook een bijzondere kijk op het leven van undercover-agenten.

Los daarvan leest het als een film, met spanning, een goed beeld van de personen, bizarre ontsnappingen en een jacht die net zo bizar is als het leven van El Chapo zelf. Goed geschreven boek, leerzaam en boeiend. Aanrader!

De jacht op El Chapo – Andrew Hogan & Douglas Century
Paperback, pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share