Boeken van uitgeverij Corona worden hier in huis “onze bieb-boeken” genoemd. Het zijn boeken die je in bibliotheken vindt, waarin op een bijzonder aantrekkelijke manier begrippen en onderwerpen worden behandeld.

In mijn eigen huis hebben we een heleboel van dit soort boeken. Ik merk dat mijn kinderen boeken over onderwerpen die hen interesseren graag heel vaak opnieuw lezen. Sommige andere boeken heb ik juist in huis gehaald omdat ik het zelf handig vond om op een duidelijke manier iets uit te kunnen leggen. Hoeveel is 43 triljoen? is zo’n boek.

Inhoud
Hoeveel nullen zitten er in een googol? Hoeveel blokjes zitten er in een rubiks kubus? Wat is het getal pi? Wat is het grootste getal met een speciale naam? Op hoeveel manieren kan een rubiks kubus in elkaar zitten?

Begrijp grote en kleine getallen en ontdek hoe ze je leven bepalen.

Mening
Ik vind dit een geweldig boek. Nu ben ik zelf dol op wiskunde en getallen, maar ook zonder dat zou ik dit boek graag voor ieder kind in huis willen halen.

Het geeft zoveel achtergrond en kennis over getallen en toepassingen dat het goed is voor de algemene ontwikkeling. Daarnaast maakt het begrippen die niet goed te bevatten zijn, zoals oneindig, triljoen, nul, pi etc inzichtelijk.

Een prima boek, zowel voor kinderen in de basisschoolleeftijd als voor brugklassers.

Hoeveel is 43 triljoen? – Lynn Huggins-Cooper
Wegwijs met super grote getallen
Paperback, 80 pagina’s, uitgeverij Corona
Bestel dit boek hier >>>>

Share