Bekende namen staan niet altijd garant voor goede boeken. Maar de combinatie van Bill Clinton en James Patterson ziet er wel heel veelbelovend uit…. Ik ben benieuwd of het boek kan voldoen aan de verwachtingen!

De auteurs
Het is geweldig om over het ambt van president te schrijven,’ zei Bill Clinton in een verklaring. ‘James Patterson en ik hebben de drie meest beangstigende dagen in het leven van een president beschreven. En het kan daadwerkelijk gebeuren. Ik denk niet dat lezers president Jonathan Duncan snel zullen vergeten.’

De samenwerking met president Clinton is het hoogtepunt van mijn schrijverscarrière,’ aldus James Patterson, de succesvolste thrillerauteur ter wereld. ‘Het is fantastisch om toegang te hebben tot informatie uit de eerste hand. Lezers zullen van binnenuit ontdekken hoe het is om president te zijn.’

Het verhaal
Het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat de Amerikaanse president spoorloos verdwijnt?

President vermist is het adembenemende verhaal over macht waarin de lezer aan den lijve ondervindt hoe het is om de belangrijkste speler in the Oval Office te zijn. Over de duizelingwekkende druk, de hartverscheurende beslissingen, de onbegrensde mogelijkheden en onvoorstelbare macht.

Mijn mening
Een boek, deels vanuit een president geschreven, kan heel interessant zijn. Boeiend wordt het wanneer je weet dat een echte (voormalig) president heeft meegewerkt aan het boek. Om dan te lezen over het leven in het Witte Huis, over hoe de dagen eruit zien, wat de rol van de diverse stafleden is, hoeveel verschillende en verschillende soorten beslissingen er genomen moeten worden…. Indrukwekkend!

Behalve een zeer boeiende kijk in het leven van een Amerikaanse president, is het boek ook een tijdsbeeld van een periode waarin beslissingen dramatische lange-termijn effecten kunnen hebben. Waarin het belang van een individu ondergeschikt kan zijn aan dat van een land en dat zelfs weer ondergeschikt aan het belang van het grotere geheel. Mooi om te lezen dat er ook aandacht is voor de minder positieve kanten van Amerika. Dat maakt het geheel nog reëler.

En dan is President vermist ook gewoon een bijzonder spannend boek. James Patterson heeft al ongelooflijk veel thrillers op zijn naam staan, met spannende verhaallijnen en bijzondere plottwists. Maar in dit boek heeft hij zichzelf overtroffen. Dat, en de inside information van Bill Clinton, maken dit boek tot een absolute must-read!

President Vermist – Bill Clinton en James Patterson
Paperback, 480 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

Share