Samen met mijn jongste zoon (inmiddels 11 jaar) heb ik alle eerdere Jurassic films gezien. We hadden dus ook erg veel zin in de nieuwste Jurassic film: Jurassic World – Fallen Kingdom. We hadden geen idee wat we konden verwachten omdat de vorige film geen aanwijzing gaf voor een vervolg. Het was eigenlijk best goed afgesloten….. Of niet?

Het verhaal van Jurassic World – Fallen Kingdom
Drie jaar geleden werd het themapark en luxeresort Jurassic World verwoest door losgebarsten dinosaurussen. Isla Nublar is nu een onbewoond eiland geworden waar de overgebleven dinosaurussen in de jungle aan hun lot overgelaten zijn.

Wanneer de slapende vulkaan op het eiland weer actief wordt, dreigen de dinosaurussen opnieuw uit te sterven. Claire (Bryce Dallas Howard) zet alles op alles om dit te voorkomen. Ze weet Owen (Chris Pratt) over te halen om samen met haar en een team van specialisten terug te gaan naar Isla Nublar om te proberen de dinosaurussen te redden. Owen is vastbesloten om de vermiste raptor Blue, die hij van jongs af aan heeft getraind, te vinden.

Als ze op het eiland arriveren blijkt de vulkaan die op uitbarsten staat niet hun grootste probleem te zijn.

Informatie over Jurassic World – Fallen Kingdom
In dit nieuwe deel van één van de meest populaire en succesvolle filmreeksen ooit zullen Jeff Goldblum en BD Wong weer te zien zijn als Ian Malcolm en Dr. Henry Wu. De cast bestaat verder uit James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones en Rafe Spall.

De regie is in handen van J.A. Bayona (The Impossible), en het scenario is geschreven door Colin Trevorrow en Derek Connolly, de regisseur en co-scenarist van Jurassic World. Steven Spielberg en Colin Trevorrow treden op als uitvoerend producenten namens Universal Pictures en Amblin Entertainment. Productie is in handen van Frank Marshall, Pat Crowley en Belén Atienza.

Mening
Nou…. deze film heeft terecht als leeftijdsadvies 12+ gekregen! Alsof een T-Rex nog niet eng genoeg is!

Briljant gedaan, deze film. Vanaf het begin is het spannend en heb je geen idee hoe het ooit nog goed kan komen. Wat een verhaallijnen en ontwikkelingen! En knap aangesloten bij de vorige film en met prima terugblikken op het begin (Jurassic Park). En ‘oude bekenden’ zijn er weer bij, dat is ook prettig.

Maar wat een gruwelijke toestanden zeg. Waar in eerdere film vaak de beelden wat subtieler waren, worden hier in close-up armen afgebeten, mensen onthoofd etc. Vandaar dat je er echt niet met kinderen jonger dan 12 jaar heen moet gaan!

Oké, mijn kind is ook nog geen 12 jaar…. en hij kon prima de gruwelen aan, ondanks dat we Dolby Cinema 3D zaten, waar de beelden echt dichtbij en reëel zijn! Hij had het vooral moeilijk bij het emotionele beeld van een achtergelaten diplodocus… En om mij heen hoorde ik ook enkele Trotse Vaders snuffen!

Een geweldige film, en een prima eind die nu al doet uitkijken naar de volgende Jurassic World film!

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM draait in de bioscoop, in 3D, IMAX, Dolby Atmos, Dolby Cinema en 4DX.

https://trotsevaders.nl2018/02/trailer-nieuwe-jurassic-world-film-fallen-kingdom/

Share