Of je nu wel of geen Star Wars fan bent: Solo: A Star Wars Story is een prachtige actiefilm die ook prima te volgen is wanneer je nog geen enkele Star Wars film hebt gezien. Maar voor de echte Star Wars fans is het helemaal een must-see!

 

Het verhaal
Solo: A Star Wars Story: Na een reeks duistere gebeurtenissen in de criminele onderwereld raakt Han Solo bevriend met zijn co-piloot Chewbacca en ontmoet hij de beruchte gokker Lando Calrissian. Samen gaan ze op een reis die uiteindelijk bepalend zal zijn voor het leven van de meest iconische helden uit de Star Wars Saga…

Verslag van de film
Mijn jongste zoon (op de foto heeft hij een Star Wars shirt aan…) is een echte fan! Ik ging samen met hem en zijn vriend naar de film. Gezellig, ’s middags met ons drietjes even genieten van een avontuur in een ‘Galaxy far, far away.’

De film speelt zich af voor Star Wars: A New Hope / Episode IV. We zien dus een jonge Han Solo, gespeeld door Alden Ehrenreich. Ik moest wel even wennen omdat ik gewend was aan Harrison Ford, maar Alden Ehrenreich is echt overtuigend in zijn rol en kan prima doorgaan voor een jonge versie van Ford.

Ook Woody Harrelson speelt een prima rol, evenals de andere hoofd- en bijpersonen. Want er komen nogal wat personages voorbij in de film en uiteraard zijn het niet allemaal mensen, we maken bijvoorbeeld ook kennis met Chewbacca.

Het verhaal is goed te volgen, veel minder complex dan andere Star Wars films en veel beter los te zien van enige context. Prima te doen als kennismaking met Star Wars, en wanneer je deze gezien hebt weet ik zeker dat je er mee wilt zien! Begin dan met Episode IV, dan kun je zien hoe het verhaal van Han Solo verder gaat!

In Solo: A Star Wars Story probeert de ontsnapte Han Solo piloot te worden en geld te verdienen om zijn liefje Qi’ra terug te halen. Om dat te bereiken, sluit hij zich aan bij andere ‘dieven’. Hij komt zijn liefje echter tegen op een plek die hij niet had verwacht…

Er gaat (uiteraard) van alles mis en het is lastig om bij te houden wie goede bedoelingen heeft en wie niet, maar dat haalt de vaart niet uit het verhaal, integendeel! Solo: A Star Wars Story is echt een hele onderhoudende actiefilm die mijn zoon en mij er toe aanzet om weer eens een Star Wars marathon te gaan houden!

Hieronder de trailer van Solo: a Star Wars Story, echt een film die je moet gaan zien!

https://trotsevaders.nl2018/02/solo-a-star-wars-story-trailer/

 

Share