De meeste Trotse Vaders vinden het heerlijk er met hun baby of kindje op uit te gaan. Maar wandelen achter een wandelwagen vinden veel vaders lang niet zo leuk als fietsen met hun kind.

Kinderen kunnen uiteraard niet vanaf hun geboorte al mee op de fiets. Om een kindje in een fietsstoeltje voorop de fiets te kunnen vervoeren, moet je kindje zelfstandig kunnen zitten.

Ieder kind heeft een andere ontwikkeling, het is dus niet te zeggen met hoeveel maanden je kunt gaan fietsen met je kindje. En houd er rekening mee dat je de eerste fietstochtjes niet te lang maakt: een klein kindje zal snel moe worden van alle indrukken!

Maar wanneer je kindje een beetje gewend is aan fietsen, kun je lekker samen tochtjes gaan maken. Een prettige fietsbroek aan, comfortabele kleertjes voor je kindje (en denk ook aan zonnebrand!) en fietsen maar!

Gezellig naar het bos, of gewoon een stukje fietsen. Zingen (of juist niet…), samen fietsen is goed voor het contact met je kindje en het is natuurlijk mooi meegenomen dat je wat beweging krijgt!

En wordt je kindje groter, stop dan niet met samen fietsen. Vanaf een kilo of 15 kun je je kindje beter in een achterzitje meenemen (afhankelijk van welk fietsstoeltje je hebt, let daar altijd goed op). In een achterzitje kunnen kinderen tot ze ongeveer 22 kilo wegen (kijk zelf even hoe dat bij jouw fietsstoeltje is). Dan zijn ze meestal op de leeftijd dat ze zelf leren fietsen en wordt samen fietsen weer een hele andere belevenis!

Share