Op naar Avonturenpark Hellendoorn! Gelegen in de natuur van de Salandse Heuvelrug is al meer dan een halve eeuw een begrip voor kinderen die een dagje uit gaan. Al sinds de 1936 is het “Theehuis” met terras steeds uitgebreid en vernieuwd. Het is een compact ‘pret’park waar kinderen, zonder te verdwalen, met hun familie heerlijk kunnen genieten.

De nieuwe attracties van Avonturenpark Hellendoorn

De nieuwe attracties ‘Fort Knalkruit’ en ‘Baba’s Ruimtereis’ van Avonturenpark Hellendoorn (zie op de website van het avonturenpark waar deze in het park zijn te vinden!) zijn gesitueerd in het zogenaamde Dreumesland: een deel van het park dat speciaal is ingericht voor kinderen tot 120 cm. Door deze toevoeging telt Dreumesland 9 attracties.

Eind April op een mooie en warme dag was ik met mijn tweeling (zoon en dochter) van 12 en twee twee van hun vriendjes naar Hellendoorn. Vanuit Hilversum maar een uurtje rijden en het laatste stuk gaat door de natuur van De Sallandse Heuvelrug zodat je gelijk in een prettige vakantie stemming komt.

Mijn dochter schreef over deze dag en haar bezoek aan de nieuwe attracties het volgende:
Hellendoorn is een pretpark met dit jaar 2 nieuwe attracties: Fort knalkruit (botsauto’s) en Baba’s ruimtereis (kinder vrije val) de knalkruit is verdeelt tussen twee groepen. voor kleinen kinderen toegankelijk in een ander gedeelte dat de groteren kinderen. Knalkruit is heeft maar vrij weinig karretjes en is dus vooral leuk met een vriendengroep. Cijfer: 7,5.

Baba’s Ruimtereis ligt ook in dreumesland en is alleen voor kinderen tot 1.20 beschikbaar. Daarom zijn wij er niet persoonlijk in geweest, maar het ziet er echt vrolijk uit met veel kleuren. Van het helen park vinden wij draken nest en de boomstammen het leukst [wij zijn 12 jaar]”.

Wij hebben de hele dag in Hellendorn doorgebracht. De sfeer is gemoedelijk en zoals ik al zei, het park is compact. Dat betenkt dat je als (groot)ouder prima op het terras of het restaurant kan gaan zitten en de kinderen vinden hun weg wel, en ze vinden jou ook weer gemakkelijk en snel terug. Toen wij er waren waren er ook wat familiefeestje gaande en een kinderpartijtje. Ook hier kan je als groep samen of in groepjes ontspannen het park in en weer terugkeren bij de tafels op het terrras.

Zowel de prijzen van de catering als de toegangsprijs maken dit dagje uit ook redelijk betaalbaar.

Dus deze zomer: op naar Avonturenpark Hellendoorn!

Share