Warrior Cats is een enorm populaire serie over… katten. Er zijn verschillende clans en (wilde) katten met verschillende achtergronden en verschillende karakters. Zelf heb ik nog niet eerder een Warrior Cats boek gelezen en het was dan ook een leuke verrassing om een mini avontuur toegestuurd te krijgen: Warrior Cats Mini avontuur 0 – Tijgerklauws woede

Warrior Cats
Vier kattenclans met ieder een eigen territorium leven diep verborgen in het donkere woud. Ze leven volgens de strikte krijgscode van hun voorouders; elk territorium wordt streng bewaakt, alle katten hebben hun eigen rol in de Clan en omgang met andere Clans is beperkt. Maar niet elke kat houdt zich aan deze code, wat leidt tot spannende avonturen.

Tijgerklauws woede
In dit mini-avontuur uit de wereld van Erin Hunters internationale bestseller-serie WarriorCats lees je het niet eerder vertelde verhaal van Tijgerklauws zoektocht naar macht!

Tijgerklauw heeft gezworen zich te wreken op Blauwster, Vuurhart en de rest van zijn voormalige Clangenoten nadat hij voor zijn verraad uit de DonderClan verbannen wordt. Maar niet voordat hij Tijgerster van de SchaduwClan wordt…

Bespreking
Ik kan me voorstellen dat de serie Warrior Cats populair is. Erin Hunter (een schrijverscollectief) is in staat een hele wereld te creëren, beleefd vanuit de katten.

Dit miniboekje begint wanneer Tijgerklauw uitgevochten is in de Clan waar hij was en verhaalt over hoe hij met hulp van andere katten de leider wordt van een andere Clan. Op zich is Warrior Cats Mini avontuur 0 – Tijgerklauws woede op zichzelf te lezen, de clans en de leden daarvan staan voorin duidelijk beschreven.

Een prima boekje dus om je kind (10+) kennis te laten maken met de wereld van Warrior Cats zodat je kunt inschatten of je de serie kunt gaan sparen.

Warrior Cats Mini avontuur 0 – Tijgerklauws woede – Erin Hunter
Paperback, 128 pagina’s, uitgeverij Fantoom
Bestel dit mini-boekje hier >>>>

Share