Soms komt er een recensie boek binnen waarbij ik meteen denk: “dat is leuk voor mijn dochter” of juist voor een van mijn zonen. Bij het boek Time Travelers – Rennen voor je leven dacht ik dat ze het alledrie wel leuk zouden vinden, dus om te kijken wie het boek als eerste mocht lezen, begon ik er zelf in. En…. een paar uur later was het uit!

Wat een leuk boek! Het eerste uit een hopelijk lange serie boeken die Caroline Lawrence schrijft en waarin je als lezer, samen met de hoofdpersoon, terug gaat in de tijd.

In Time Travelers – Rennen voor je leven gaat Alex terug naar Londen in de Romeinse Tijd. En daar wordt een beeld geschetst van een periode die we uit bijvoorbeeld films kennen, maar die “in het echt” anders was. Die verschillen worden goed geduid waardoor je een beter beeld krijgt uit die tijd. Een beetje zoals in het Archeon, dat je je er echt iets bij kunt voorstellen.

Los daarvan is het een spannend avontuur, want probeer je maar een staande te houden met het Latijn wat je op school hebt geleerd en kennis over geschiedenis uit films en boeken…. Daarbij zijn de regels voor het tijdreizen:

  • zonder kleren vertrekken en zonder kleren terugkomen
  • alleen drinken, niet eten
  • zo weinig mogelijk contact hebben met mensen, anders verander je misschien voor altijd het verleden èn de toekomst!

Alex gaat dus met honger (je moet ook een aantal dagen voordat je door het portal gaat, stoppen met eten) en in zijn blootje naar de Romeinse Tijd, op zoek naar een meisje met blauwe ogen. Wat hij allemaal meemaakt, of het hem lukt om op tijd weer bij het portal te komen en wie dat meisje eigenlijk is? Lees het zelf in Time Travelers – Rennen voor je leven, je zult er van genieten! Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Algemene informatie

Met een tijdmachine naar het verleden reizen… zou jij het durven?
Alex wordt gekozen voor een levensgevaarlijke opdracht: via een tijdmachine reist hij tweeduizend jaar terug in de tijd. Als hij slaagt, krijgt hij een miljoen, Maar als het fout gaat, kan het hem zijn leven kosten…

De drie gouden regels voor tijdreizen:

  1. Je moet zonder kleren vertrekken en je komt zonder kleren terug.
  2. Je mag alleen drinken, niet eten.
  3. Je moet zo min mogelijk contact hebben met mensen in het verleden. Anders loop je de kans dat je niet alleen het verleden maar ook het heden voor altijd verandert.

The Time Travelers – rennen voor je leven is uitgegeven door uitgeverij Leopold als hardcover van 223 pagina’s. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken en gedrukt in een prettig lettertype waardoor het fijn leest. Het binnenwerk van de kaft bevat een plattegrond van Londen in de Romeinse Tijd.

Wil je weten of jouw kind een echte Time Traveler is? Laat hem/haar dan een test doen op www.kinderboeken.nl/timetravelers

Share