mario-kart-8-wii-u-trotse-vaders-discHet bekende racespel Mario Kart maakt met Mario Kart 8 zijn debuut op de Wii U. Voor het eerst in de serie zullen spelers loopings maken dankzij de introductie van antizwaartekracht. In dit spel kun je tegen muren op en ondersteboven racen op heuse driedimensionaal ontworpen circuits!

Je zult ook kunnen genieten van bekende onderdelen van meer recente spellen, waaronder het racen door de lucht en onder water uit Mario Kart 7, naast de motoren uit Mario Kart Wii. Screenshot 2014-12-21 at 22.33.50Natuurlijk bevat het spel ook een wereldwijde, online meerspelerstand en Miiverse-integratie om de pret met iedereen te delen! 

De racebanen zijn op allerlei bekende gamewerelden gebaseerd en je racet met personages als Donkey Kong, Princes Peach, Super Mario, Luigi of de snode Bowser. Elk van deze personages heeft zijn eigen vaardigheden.

Gedurende de race moet je uiteraard goed rijden om de overwinning binnen te halen. Boven alles moet je uitkijken voor je tegenstanders. Screenshot 2014-12-22 at 13.21.54Schildpaddenschildjes worden afgevoerd om voorliggers neer te halen, bananenschillen kunnen achterliggers laten slippen en dan zijn er nog supersterren, donderslagen, paddenstoelen voor extra snelheid en ga zo maar door! Screenshot 2014-12-22 at 13.22.06

Recensie

Bovenstaande informatie van Nintendo en onderstaande trailer geven al een idee van de mogelijkheden van deze game. Wij (gezin met kinderen tussen 8 en 11 jaar) hebben dit spel uitgebreid geprobeerd en onze ervaringen staan onder deze video:

We hadden al eerder Mario Kart 7 voor Nintendo 3DS getest, dus de personages en het racen is niet helemaal nieuw. Wel nieuw is de ervaring om via de Wii U te “racen” en om dit met meerdere mensen tegelijk te doen.

Screenshot 2014-12-22 at 13.42.51

Mijn jongste zoon (8 jaar) is het meest fanatiek met dit soort spelletjes. En ook (daardoor?) het meest bedreven. Hij mocht dus eerst, zodat ik een idee kreeg van de mogelijkheden. En die zijn talrijk! Het is niet alleen sturen (wat voor mij overigens al lastig genoeg is…) je kunt onderweg dingen oppakken en weer weggooien (daarmee hinder je degene die achter je rijdt), je kunt door de lucht vliegen, onder water rijden, op z’n kop racen, echt fantastisch wat er allemaal verzonnen is om het game-plezier te vergroten!

Screenshot 2014-12-22 at 13.42.15 Screenshot 2014-12-22 at 13.44.04

Na een aantal kennismakingsrondjes door allerlei verschillende werelden, gingen de andere kinderen en ik ook mee-racen. Ik bakte er eerst weinig van, vloog steeds in afgronden en zo, maar het vriendelijke van dit spel is dat het daarmee niet “game-over” of “life-over” is, je wordt gewoon vriendelijk omhoog gehengeld en kunt weer verder.

 Screenshot 2014-12-22 at 13.23.34Screenshot 2014-12-22 at 13.23.21

En eigenlijk viel het me niet tegen. Na een aantal rondjes op de 12de (laatste) plaatst geëindigd te zijn, lukte het me al prima om een beetje mee te racen. De kinderen waren uiteraard veel handiger en ook mijn dochter had er zichtbaar plezier in. De speelwerelden zijn dan ook voor iedereen leuk, kleurrijk en met veel details. Er is ook een ‘snoepjeswereld’ en een ‘regenboogwereld’ en ook qua personages is er voor mijn meisje-meisje keuze (voor bijvoorbeeld een prinses).

Screenshot 2014-12-22 at 13.23.04 Screenshot 2014-12-22 at 13.42.03

Wat ik ook leuk vindt is dat je zelf je voertuig samen kunt stellen en je personage kunt kiezen. En dat er verschillende niveaus zijn. Iedere race bestaat uit 4 speelwerelden waarin je drie keer hetzelfde parcours rijdt. Dit werkt prima, omdat je zo de route een beetje leert kennen en weet waar de valkuilen zijn.

Screenshot 2014-12-22 at 13.41.37 Screenshot 2014-12-22 at 13.41.52

In Mario Kart 8 zit ontzettend veel uitdaging. Voor mij om op de weg te blijven rijden 😉 Voor vaardigere spelers om allerlei dingen te ontwijken en handig met verdiend bonusmateriaal om te gaan. Je racet altijd met 12 ‘personen’. Wanneer je het spel allen speelt, zijn er 11 personages die ook mee-racen. Leuk voor kinderen is dat er met wat oefening prima te winnen valt. Niets zo leuk als steeds bekers winnen natuurlijk!

Screenshot 2014-12-22 at 12.55.16 Screenshot 2014-12-22 at 13.41.22

Met meerdere personen blijft het totaal altijd op 12. Maar dan zie je op het scherm behalve jezelf, ook je vriendjes / vriendinnetjes, je ouders of broer /zus achter je aanzitten en dat geeft uiteraard een andere dynamiek. In ons gezin, waarin met name de jongens erg competitief zijn, geeft dat een uiterst fanatiek spel…

Screenshot 2014-12-22 at 13.44.28

We hebben het spel nu een aantal weken in huis en het wordt nog steeds iedere dag gespeeld. Meestal door mijn jongste twee kinderen samen, maar regelmatig zit er ook iemand alleen mee te spelen. Ik vermoed dat ze het niet snel beu zullen worden, en mocht dat er aan zitten te komen, is het tijd om een niveau hoger te gaan spelen zodat ze weer opnieuw alle bekers kunnen gaan halen.

Mario Kart 8 voor WiiU
Bekijk op bol.comGame, 3+, Nintendo
Bestel deze game hier >>>>

Share