Guinness Book records Titel omslag featured

Screenshot 2014-12-04 at 11.59.08Ieder jaar is er een nieuwe editie van het boek met de Guiness Book of World Records en dat is begrijpelijk want de mensheid slooft zich ieder jaar weer op vele terreinen uit beter, langer, sneller te zijn dan mensen vorig jaar, en ieder jaar verzinnen we weer nieuwe categorieën waar we wereldrecordhouder op kunnen worden.

Daarom is ook de pas verschenen Nederlandse Editie 2015 weer een genot om in je handen te hebben, door te bladeren en over de meest onwaarschijnlijke feiten en feitjes te lezen.

En als je het boek alleen al gewoon doorbladerd dat valt je oog op de meest interessante, maar vooral ook bizarre feiten en records.

Guinness Book World records Meeste meloenen op je lichaam laten doorhakken

Wat te denken van wat het record behaald op 12 oktober 2013 waarop de buik van Daniella D’Ville 10 watermeloenen doormidden werd geslagen, terwijl ze op een spijkerbed lag! Het staat er echt in, dus gecontroleerd door Guinness organisatie en dat weten we nu gewoon.

Guinness World Records meeste woorden op Belgische postzegelOf nutteloze weetjes, zoals dat op een Belgische postzegels uitgeven in 2014 ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag 606 woorden staan gedrukt. De woorden zijn zo klein, dat je moet weten dat de tekst afkomstig is van het Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van Vrouwen. Grafisch hoogstandje deze postzegels want de woorden vormen een vrouwengezicht. Mooi dat u dit nu ook weer weet.

Maar er zijn ook heel veel interessante en nuttige feiten ter ondersteuning van je algemene kennis en ontwikkeling. Ik vond bijvoorbeeld de pagina over de Telecommunicatie Revolutie heel informatief: van de eerste transatlantische telefoonkabel (1955) tot het eerste Google+ Hangout gesprek vanuit de ruimte (2012).

Guinness Book records 2015 3D app Android ShopOok voor deze edite is weer een App te downloaden voor je tablet, waarmee je de onderwerpen op sommige pagina’s kan bekijken in 3D. Leuk, maar ik zelf vind het bladeren eigenlijk wel zo ontspannend.

Kortom , één grote zoekplaat aan allerlei leuke, verrassende en onbekende feitjes. Elke editie is weer de moeite waard. Leg het op de salon tafel en iedereen gaat er in rondneuzen. Een altijd en door iedereen gewaardeerd cadeau.

Guinness World Records 2015 – Nederlandse editie
Bekijk op bol.comGebonden boek, hardcover, 256 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Guiness World Records 2015 bestel je hier >>>>

Guinness Book World records overzicht uitvingen telecom

Share