mama-mia-maffia-cover-trotse-vadersHoe er een kogel in de kaft van mijn schoolboek is gekomen, wil ik best vertellen. Maar eerst moet ik iets over mijn familie uitleggen…

Luca weet één ding heel zeker: hij wil NOOIT bij de maffia. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zijn vader is maffia-baas. En als je in een maffia-familie geboren bent, kom je er nooit meer uit. het zal niet lang meer duren totdat Luca zijn eerste maffia-klusje krijgt. Wat kan hij doen om daar onderuit te komen…?

Screenshot 2015-01-27 at 12.23.10Recensie

Ik zou deze recensie kunnen beperken tot wat er gebeurde toen dit boek in de brievenbus zat: mijn oudste zoon (10) pakte het uit, opende het en begon te lezen. Al lezende liep hij naar een stoel waar hij verder las….. Tot het uit was!

Maar, door alleen maar te laten weten dat dit boek enorm in de smaak viel bij mijn zoon, weten jullie nog niet waarom. Daarom laat ik hem hier aan het woord:

Mamma Mia Maffia gaat over de zoon van een grote maffiabaas. Hij wil niet bij de maffia, maar natuurlijk moet hij wel van zijn vader. Hij probeert het te voorkomen, maar uiteindelijk mengt hij zich er wel in om zijn beste vriend te redden.

Screenshot 2015-01-27 at 12.23.38 Screenshot 2015-01-27 at 12.23.22

Ik vond het een erg leuk boek, best wel spannend en je leert er ook een klein beetje Italiaans van. Het was ook grappig. Het meest moest ik lachen om de bijnamen van de mensen van de maffia“.

Mamma Mia Maffia – Marjon Hoffman
Bekijk op bol.comGeïllustreerd door Alex de Wolf
Hardcover, 120 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-01-27 at 12.24.01

Share