De Bieb-Bende: De legende van de Hemelrijders

biebbende-cover-deel-1-trotse-vadersDe Bieb-bende is een avonturenserie voor kinderen vanaf 8 jaar. De boeken hebben korte hoofdstukken en het verhaal is met vaart geschreven. Met ieder deel wordt een stukje van het mysterie ontrafeld. De hoofdpersonages zijn vijf kinderen, in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar. Door de spanning en mysterie, zijn de boeken ook geschikt voor volwassenen. De serie zal uit twaalf delen bestaan en beslaat een heel jaar. 

Lees hier recensies van andere delen van De Bieb-bende >>>>

De Bieb-bende deel 1: De legende van de Hemelrijders. Verhaal:
Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier iets later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op.

biebbende-deel-1-copyright-trotse-vaders

Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden er gevangen gehouden door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij. De kinderen weten dat ze te ver zijn gegaan, maar nu moeten ze er alles aan doen om er ongedeerd vanaf te komen.

De Bieb-bende deel 1: De legende van de Hemelrijders. Boektrailer:

De Bieb-bende deel 1: De legende van de Hemelrijders. Recensie:
Dit boek is gelezen door mijn jongste zoon (8 jaar). Het was geen boek waar hij in één keer doorheen ‘zoefde’. Hij las meestal één bladzijde en zocht daarna de aanvullende informatie op via het scannen van de QR-code. Daarna legde hij het boek meeste één of twee dagen weg voor hij weer verder las.

Screenshot 2015-01-18 at 14.33.17

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ik merkte door de manier van lezen aan mijn zoon dat het af en toe wel erg spannend was. Voor kinderen die snel bang zijn, of nog niet zo goed kunnen lezen is 8 jaar misschien wat jong. Voor mijn zoon ging het prima, hij kan zelf goed doseren en las na even een pauze weer gretig verder.

Screenshot 2015-01-18 at 14.33.43   Screenshot 2015-01-18 at 14.33.28

Het concept van het boek, sprak hem erg aan. Het opzoeken van extra info is wel aan hem besteed (ik zou het in een boek van volwassenen wat storend vinden, afleiden van het verhaal, maar hij vond het helemaal “cool”). De aanvullende informatie bestaat voornamelijk uit achtergrondinformatie over de personen die in het boek voorkomen en mijn zoon vond het echt een toevoeging om die kennis te hebben en daarna weer verder te lezen.

Screenshot 2015-01-18 at 14.35.18

Mijn zoon (8) zelf over dit boek: “Je moet echt 8 zijn als je dit boek wilt lezen want het is spannend en ik vind heel veel dingen niet spannend. Screenshot 2015-01-18 at 14.34.40Bij een hoofdstuk wordt er iemand opgesloten in een kasteel, met een touw aan zijn voeten, en hij kon zichzelf helemaal niet horen praten toen hij dat probeerde. Niemand had het touw aan hem vastgebonden, het touw kwam opeens aanglibberen en maakte zich vast aan de enkels. Hij is wel losgekomen, en ook dat ging vanzelf, maar het was wel spannend.

Ik vind het leuk dat is steeds moet scannen, maar soms lukt het niet en dan moet mama helpen. Als ik scan dan zie ik op mijn scherm extra weetjes zoals wat iemand allemaal doet en waar het hoofdstuk wat je net hebt gelezen over gaat. Ze vertellen het eigenlijk in het kort. Ik ben blij dat er veel delen komen, want ik vind het erg leuk.

De Bieb-Bende: De legende van de Hemelrijders – Michael Reefs
Bekijk op bol.comEerste deel van De Bieb-bende. Interactief concept.
Paperback, 240 pagina’s, uitgeverij Zilverspoor
Bestel dit boek hier >>>>

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Een lange reis met Jackson
Drone.... in de boom [persoonlijke blog]
Share