Screenshot 2015-01-01 at 22.09.38Mijn oudste zoon kreeg een Drone van Sinterklaas. En niet zomaar een Drone, nee, een Drone met HD camera van Imaginarium. Trotse Moeder mocht hem afbouwen, wat onderdelen monteren en batterijen er in doen. Vervolgens kwam het moeilijkste onderdeel: wachten tot hij voldoende opgeladen was….. Dan duurt 5 kwartier lang!

Toen de minuten weggetikt waren, gingen we naar buiten. Mijn oudste bood me heel lief aan om de eerste vlucht te maken. Wat een eer om zijn nieuwste, lievelingsgadget te mogen uitproberen! Na een dikke kus om hem te bedanken, zette ik de Drone aan. Meteen vloog hij recht omhoog, geweldig!

Screenshot 2015-01-01 at 22.09.49Toen een beetje naar links en naar rechts en nog wat hoger. De Drone reageerde perfect op de afstandsbediening. Trotse Vader stond nog ergens achter me te brommen dat het windkracht 7 was, maar mijn zoon was net zo enthousiast als ik.

Tot…. de Drone ineens een eigen leven leek te gaan leiden…. Hoger en hoger en niet alleen meer boven onze eigen tuin, maar in een razend tempo over de tuin van de buren heen tot hij dreigde uit het zicht te verdwijnen. Reageren op mijn verwoede pogingen hem weer mijn richting op te laten vliegen, deed hij al lang niet meer. Zoon stond te gillen, Trotse Vader stond nog een keer iets te brommen over windkracht 7 en ik liet de Drone maar landen.

Drone was uit de lucht. Maar waar was hij heen? We wonen in een straat met veel vrijstaande huizen, met grote tuinen en veel bomen. Eerst maar naar de buren. Gelukkig waren ze thuis en konden we in de tuin speuren. Geen drone…

Toen het huis ernaast waar een kantoor gevestigd is. Ook hier aardige mensen die meeleefden en zodoende hebben we ook hun tuin en parkeerplaats doorzocht. In het huis ernaast troffen we gelukkig weer mensen thuis, dus ook daar konden we de tuin in en via een trapje ook naar het grondgebied er achter, waar ook veel bomen staan.

drone-in-boomOp de grond, op daken van schuurtjes, in de bomen, op de straat, we hebben enorm lang gezocht, maar helaas was de drone nergens te vinden. Gelukkig voor mijn zoon had Bol een fout gemaakt bij de bestelling van de sint, en hadden we twee drones bezorgd gekregen. Eén stond klaar om teruggestuurd te worden, maar aangezien de schuld van de verdwijning van de drone volledig bij mij lag, beloofde ik mijn zoon dat hij de tweede drone mocht houden. Weer opladen dus, en nu bleef ik er van af en vloog mijn zoon er lekker mee in huis rond.

Toen het donker was, ging de bel: iemand van het kantoorpand vroeg ons om mee te komen. En wat bleek: de drone heeft lichtjes en die vielen op toen het donker was! De Drone bleek in een boom terecht te zijn gekomen! Snel een ladder gehaald dus en de kinderen gevraagd om de ladder stevig vast te houden (ik ben niet zo’n held op wankele hoge ladders). Dat deden ze met z’n drieën, tot ik de Drone los had, want toen gingen ze spontaan een vreugdedans maken…. Gelukkig ben ik veilig beneden gekomen en mankeerde de Drone ook niets! Wijze les: wanneer Trotse Vader iets bromt, toch maar luisteren….

 

 

Share