helweek-cover-trotse-vadersDe dagen vliegen. De weken vliegen. De jaren vliegen. Als we geluk hebben, leven we een onvoorstelbare hoeveelheid weken. Maar hoeveel van die weken kun jij je herinneren? Van welke weken heb je het meeste geleerd? In welke weken heb je iets bereikt? Welke weken waren belangrijk? Welke brachten je dichter bij je doel, je droom?

Het boek Helweek neemt je mee in de belangrijkste week van je leven, van maandag 5 uur ’s ochtends tot zondagavond 22 uur. Je stapt uit je comfortzone, je doorbreekt je dagelijkse routine en leer verder reiken dan normaal. Als je tachtig jaar wordt, heb je in totaal 4160 weken geleefd. Helweek is een week die daar met kop en schouders bovenuit steekt.

Recensie
Ik ben ooit eens met een vriendin naar Parijs gefietst. Onderweg sliepen we in een tentje. En onderweg regende het en regende het. We hebben van de eerste dagen alleen foto’s van onszelf in druipende regenkleding wanneer we ergens in een portiek een appel aten… Ook de tent, de handdoeken, de slaapzakken, eigenlijk alles, waren na een paar dagen nat. Gelukkig klaarde het in Frankrijk wat op, maar toen waren mijn vriendin en ik al lang op het punt van “dit gaan we láter leuk vinden”!

En dat klopt, nu zeg ik af en toe trots tegen de kinderen dat ik helemaal naar Parijs ben gefietst en is het achteraf inderdaad een stuk leuker dan toen we nog aan het fietsen waren 😉

helweek-genadeloos-copyright-trotse-vaders-2

Zo moet je “Helweek” ook een beetje zien, het is een week afzien, maar deze week onderscheidt zich van alles wat je normaal gesproken doet en zal je dus ook bijblijven. En anders dan bij “naar Parijs fietsen”, geeft deze week je voldoende ‘werkpunten’ om er ook daadwerkelijk iets van te leren. Hieronder vertelt Erik Bertrand Larssen over Helweek:

Een Helweek heeft een aantal regels en een aantal werkpunten. Per dag staan deze goed uitgelegd en iedereen kan aan de hand van deze thema’s zelf bepalen wat voor hem van toepassing is, om er optimaal resultaat uit te kunnen halen. Het geheel is goed doordacht en wordt prachtig afgerond.

helweek-genadeloos-copyright-trotse-vaders-6

Het is niet alleen ‘afzien’ zoals de titel doet vermoeden, het is juist het leren kennen van grenzen, het aangaan van confrontaties, bijvoorbeeld met angsten of vaste gewoontes, en het leren rusten, op een bewuste manier. Eigenlijk een stoere variant van het populaire ‘Mindfull bezig zijn’ 😉

helweek-genadeloos-copyright-trotse-vaders-1

Het boek Helweek is erg duidelijk geschreven en maakt dat je echt zin krijgt om deze week serieus te gaan plannen. De doelen zijn voor iedereen geschikt, het is zelfs zo dat het erg zinvol kan zijn om in je leven meerdere malen een Helweek in te plannen om een week echt je focus op jezelf en gewenste veranderingen te hebben. Gegarandeerd resultaat wanneer je dit boek als leidraad neemt!

Helweek – Erik Bertrand Larssen
Bekijk op bol.com7 dagen die je leven veranderen
Paperback, 204 pagina’s, Boom Uitgevers Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

Helweek vormt een tweeluik met Genadeloos. De boeken zijn in willekeurige volgorde te lezen en vormen samen de ultieme voorbereiding op je eigen helweek.

Genadeloos – Erik Bertrand Larssen
Bekijk op bol.comHaal het beste uit jezelf met mental training
Paperback, 204 pagina’s, Boom Uitgevers Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

Genadeloos Paperback

Meer lezen? Kijk dan op NationaleHelweek.nl.

Share