Screenshot 2015-08-05 at 20.35.22Aan het einde van de 17e eeuw maken de roekeloze kapitein Morgan en zijn piraten de zeeën rondom Venezuela onveilig. Totdat hen het nieuws bereikt dat Jolanda, de dochter van de zwarte piraat, hun vroegere bevelhebber, gevangen is genomen door de kwade graaf van Medina! Kapitein Morgan en zijn piraten gaan geen enkel gevaar uit de weg om haar te bevrijden! Een bloedstollend avontuur, vol piraten, schatten en zeeslagen.

Recensie
Jolanda, dochter van de Zwarte Piraat, is een van de klassiekers die uitgeverij De Wakkere Muis in een “muizenjasje” heeft gestoken, zoals bij vele andere klassiekers. Ik vind deze serie van Geronimo Stilton echt prachtig: het maakt klassiekers uit de wereldliteratuur toegankelijk voor jonge lezers.

DSC03590

Dit boek, van Emilio Salgari, ken ik echter niet. Het boek is al in 1905 geschreven als “Jolanda, la figlia del Corsaro Nero”, Emilio Salgari is een Italiaans schrijver die enorm productief was in zijn tijd, maar zijn boeken zijn vooral bekend in Zuid-Europese landen. En nu is het dus ook voor een vriendelijk prijsje, in het Nederlands toegankelijk gemaakt. Ik ben er zelf eigenlijk ook benieuwd naar!

DSC03591 DSC03592

Het blijkt een echt piratenavontuur te zijn. Wat wel leuk is, is dat de hoofdpersoon een vrouw is, waardoor dit boek aantrekkelijk is voor zowel mijn zonen als mijn dochter. Ook de vormgeving en de tekeningen maken dit boek toegankelijk voor iedereen die goed kan lezen. Er staan wel af en toe “moeilijke woorden” in, zoals landennamen, maar dat is geen belemmering om het verhaal te volgen.

DSC03594

Achterin staat nog wat extra informatie. En zo is dit weer een prima boek om bij de andere ‘klassiekers’ te zetten en te lezen, en heb ik kennisgemaakt met een schrijver die ik nog niet kende!

Jolanda, dochter van de Zwarte Piraat – Geronimo Stilton
Bekijk op bol.comNaar de klassieker van Emilio Salgari
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

DSC03593

Share