52da695e0751a5.80856472Michiel is dol op zijn buren, de piratenfamilie Donderbus. Als hij hoort dat de piraten zich vervelen en terug naar zee willen, bedenkt hij een plan: een dagje naar een pretpark. En niet zomaar een pretpark, maar eentje waar alle attracties met piraten te maken hebben! Piratenpark is de perfecte plek voor Michiels buren om hun heimwee te vergeten, hoopt hij.

Het lijkt een leuke dag te worden, maar dan gaat het mis. Michiel en Billy moeten op opa Donderbus letten. Maar die heeft andere plannen: het pretpark veroveren en zichzelf uitroepen tot piratenkoning…

Recensie
Voor ons thuis is de serie ‘de piraten van hiernaast’ nieuw en ik kan vertellen dat we er meteen ‘verslaafd’ aan zijn. FullSizeRender-1Iedere avond voor het slapen gaan lezen we een (of twee of drie…) hoofdstukken uit het boek. Nu inmiddels een ander deel uit deze serie.

Mijn zoon van 6 moet erg lachen om wat er allemaal gebeurt, het is op zo’n manier geschreven dat je alles wat er gebeurd direct voor je ziet. En niet geheel onbelangrijk geniet ik zelf ook erg van de verhalen en het avontuur dat Michiel samen met de familie Donderbus beleeft.FullSizeRender

In een eerder deel van de serie is de Familie Donderbus naast Michiel komen wonen. Niet in een gewoon huis maar in een heus piratenschip. Michiel raakt al snel bevriend met de familie. In dit deel ‘Zwaarden en Zweefmolens’ merkt Michiel dat de familie Donderbus heimwee heeft naar de zee en de avonturen die zij als piraat beleefden.

Dit zit Michiel helemaal niet lekker want is maar wat bang dat de familie weer terug zal gaan naar de zee. Hij besluit ze mee te nemen naar een piratenpretpark om ze van hun heimwee af te helpen.

FullSizeRender-2

Dit is het begin van een spannend avontuur. De familie Donderbus vindt het in het begin nog wat raar, mensen die in een park rondlopen verkleed als piraat. IMG_3786Deze mensen zijn natuurlijk lang niet zo goed gekleed als een echte piraat.

Gaandeweg de dag wordt het allemaal steeds gekker. En wanneer Opa Donderbus de strijd aan gaat om piratenkoning te gaan worden is de gekte compleet. Maar gelukkig weten vader en moeder Donderbus dit weer in goede banen te leiden.

Wij hebben erg genoten van dit boek, het was leuk voorlezen en mijn zoon lag in bed met veel plezier te luisteren naar het verhaal. Het boek wordt ondersteund met enkele zwart wit tekeningen. Het zijn er niet veel maar ze brengen het boek helemaal tot leven.

Wij gaan alle delen lezen!

De piraten van hiernaast; zwaarden en zweefmolens – Reggie Naus
Bekijk op bol.comHardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Share