weeffout-copyright-trotse-vaders-frank-1Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niemands tijdbom zijn. De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Recensie
In dit ontroerende maar tegelijkertijd grappige boek word je meegezogen in de – door hun ziektes – verwoestende leven van Hazel en Gus. Een liefde in een race tegen de levensklok van beide.

De schrijver laat je volkomen wegzinken in dit verhaal en weet eenvoudige zinnen net zo makkelijk af te wisselen met literaire zinnen die lang in je hoofd blijven rondspoken.

Het is het verhaal van twee levens die samenkomen en al snel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Rode draad is de Nederlandse schrijver Peter van Houten die met zijn boek de liefde tussen Hazel en Gus alleen maar sterker maakt .

weeffout-copyright-trotse-vaders-frank-2

Dit boek lees je in rap tempo naar het einde toe. Het einde dat zo ontroerend en prachtig is geschreven dat je zou wensen dat het boek langer zou duren.

Wat tegenvalt is de vertelster van het luisterboek. Ze heeft een nogal dramatische manier van lezen dat nu juist niet past bij het boek. Het boek is van zichzelf al treurig genoeg maar als je je verdiept in dit verhaal dan lees je ook de nuchterheid en grappige momenten erin. Kanker wordt serieus maar met een knipoog door de getroffenen benaderd. Hier had ook in de stem en wijze van voorlezen rekening mee kunnen worden gehouden.

weeffout-copyright-trotse-vaders-frank-4

Een weeffout in onze sterren, een aanrader voor iedereen, ook als je doorgaans niet van dit genre boeken houdt!

Ontroerend
Grappig
Warm
Meeslepend

Een weeffout in onze sterren – John Green
Bekijk op bol.comVoorgelezen door Beatrice van der Poel
Audioboek, 7 CD’s, uitgeverij Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier >>>>

Share