little-big-planet-recentie-trotse-vaders-ps4In Little Big Planet 3 wordt Sackboy getransporteerd naar een nieuwe planeet, genaamd Bunkum, een creatief paradijs waar talloze ideeën zomaar door de lucht vliegen. Zonder dat hij het doorheeft, helpt Sackboy drie mythische wezens, de Titanen, te bevrijden. Deze wezens hebben het plan om Bunkum te vernietigen en ’s werelds meest getalenteerde Creator, Newton, te veranderen in een verschrikkelijk monster. Om de chaos te stoppen in het land, moet Sackboy een beroep doen op de oudste helden in Bunkum: Toggle, OddSock en Swoop.

Recensie
Wij kregen ter recensie Little Big Planet 3 voor de PS4 toegestuurd door Zavvi.nl. Bij vrienden heeft mijn oudste zoon, lang geleden, een keer Little Big planet gespeeld en ik was toen al onder de indruk van de diversiteit aan mogelijkheden en de grappige personages. Bij Little Big Planet 3 is het nog veel geavanceerder en uitgebreider. Zelden zag ik een game met zoveel ‘werelden’ en dingen te doen.

little-big-planet-3-ps4-recensie-trotse-vaders-copyright-2

Natuurlijk moest ik zelf ook meespelen, en het leuke van Little Big Planet 3 is dat het niet alleen voor mijn zoons een prima game is, maar dat ook mijn dochter en haar vriendinnen (je kunt het met meerdere spelers tegelijk spelen) zich prima vermaken. Weliswaar met andere dingen: waar mijn zoons hun eigen voertuigen bouwen, plakt mijn dochter overal “stickers”, maar ook samen kunnen ze heel gezellig bezig zijn met deze game.

little-big-planet-3-ps4-recensie-trotse-vaders-copyright-3

Zelf heb ik een aantal ‘verhalen’ gespeeld samen met de kinderen. Je moet dan een soort parcours afleggen. Wanneer je dat met meerdere spelers doet, helpen de anderen je om verder te komen (voor mij wel prettig!), maar zelfs voor iemand als ik, die zelden achter een spelcomputer zit, is dit spel te doen.

We hebben het nu al een tijd in huis en ik blijf nieuwe dingen zien. Erg indrukwekkend hoeveel verschillende omgevingen er zijn en hoeveel humor er in zit. En wanneer je speelt, verdien je weer dingen waardoor je nog meer kunt doen in de game.

little-big-planet-3-ps4-recensie-trotse-vaders-copyright-1

De personages zijn een soort lappenpoppen die er erg grappig uitzien en die ook allerlei emoties kunnen uitdrukken. Ik vind het lastig om precies te vertellen wat er allemaal kan, maar neem van mij aan dat dit een spel is waar kinderen (en volwassenen) niet snel op uitgekeken raken en wat vriendelijk is en erg leuk om te doen! Aanrader dus.

Little Big Planet 3 voor de PS4 kun je bij Zavvi bestellen, klik hier >>>>

little-big-planet-3-ps4-recensie-trotse-vaders-9

Share