grote-vragen-kleine-mensen-copyright-trotse-vaders-1Vragen stellen is het beste wat er is. Als Einstein zich niet de hele tijd van alles had afgevraagd, was hij nooit zo geniaal geworden! Vooral kinderen stellen die grote, belangrijke vragen. Waarom is de zee zout? Wie is God? In dit boek geven 100 knappe koppen antwoord.  ‘Waarom je dit boek moet lezen? Omdat het leuk is en spannend en onverwachts. Omdat het gaat over al die dingen waar je nog niets van wist. Omdat je zo geen volwassenen meer nodig hebt om je vragen te beantwoorden. En omdat je na het lezen van dit boek alleen nog vaker ‘waarom?’ zult vragen. Daarom dus. 

Recensie
Eén van mijn kinderen zit in de ‘waarom’ fase. En niet alleen om zijn stem te oefenen. Of om een willekeurig antwoord te krijgen. Hij wil echt weten hoe het zit. En dat probeer ik hem zo goed mogelijk uit te leggen. Ik vind dat een kind recht heeft op een eerlijk antwoord. Ook op moeilijke vragen, hoewel je het natuurlijk wel moet afstemmen op de leeftijd.

Voor het boek Grote vragen van kleine mensen is hij nog wat jong. Maar mijn oudere kinderen hebben er al veel plezier van gehad. En ik zelf ook. Er staan allemaal verschillende soorten vragen in. Een paar voorbeelden: Waarom vinden apen bananen zo lekker? Wat is zwaartekracht en waarom komt die in de ruimte niet voor? Hoeveel verschillende soorten kevers zijn er op aarde? en Waarom moesten kinderen anderhalve eeuw geleden werken?

grote-vragen-kleine-mensen-copyright-trotse-vaders-4 grote-vragen-kleine-mensen-copyright-trotse-vaders-3

Sommige vragen heb ik me zelf nooit afgevraagd. Maar wanneer je door het boek bladert en de vraag leest, wil je het antwoord ook weten! En dan is het weer leuk om verder te bladeren en verder te lezen. De antwoorden worden gegeven door experts op de betreffende vakgebieden, maar ze zijn ook voor kinderen begrijpelijk geschreven.

grote-vragen-kleine-mensen-copyright-trotse-vaders-3

Aan tafel vliegen de ‘weetjes’ je soms om de oren wanneer de kinderen dit boek weer eens te pakken hebben gehad. En dat is goed, het is een boek wat echt uitnodigt om regelmatig even op te pakken en wat in te lezen. En je steekt er nog wat van op ook!

Grote vragen van kleine mensen… – diverse auteurs
Bekijk op bol.com… en simpele antwoorden van knappe koppen
Hardcover, , uitgeverij Rubinstein
Bestel dit boek hier >>>>

Share