ScienceX Smartscope van Ravensburger is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 8-9 jaar.

Productinformatie en adviesprijs:
Bekijk op bol.comAfmetingen product: 30 x 7 x 43 cm (lxbxh)
Adviesprijs: € 34,99
Fabrikant: Ravensburger

speelgoed-van-het-jaar-logoVoor meer informatie over ScienceX Smartscope, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Voor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Mijn ervaring met ScienceX Smartscope als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

Wat was het leuk om als vakjury met de SmartScope aan de slag te gaan. Allerlei soorten materiaal werd er onder de ‘microscoop’ gelegd: van klei tot keukenpapier en van een gebruikt theezakje tot een haar. Prachtig!

Via de camera van je eigen smartphone krijg je prima vergrotingen te zien. Even puzzelen hoe het werkt en dan kun je aan de slag met wat je maar wilt.

Spelen in de leeftijdsgroep 8-9 jaar; algemene informatie:
Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

science-x-smartscope-vergroting-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3

Spelen met ScienceX Smartscope
Natuurlijk is het leerzaam om te zien hoe voorwerpen of vloeistoffen er vergroot uit zien, maar deze Smartscope is in de eerste plaats speelgoed: het is erg leuk om op zoek te gaan naar iets wat je vergroot wilt zien en dan het resultaat te kunnen bekijken. Je moet wel één van je ouders lief aankijken of je een smartphone mag lenen, wanneer je die zelf niet hebt!

Samen spelen met ScienceX Smartscope
Samen op zoek gaan naar ‘preparaten’ en de resultaten fotograferen of natekenen is leuk om te doen, je kunt zelfs een heel team van ‘wetenschappers’ samenstellen en op onderzoek uitgaan. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook wanneer je om de beurt met de SmartScope werkt.

Bekijk op bol.comDe ScienceX Smartscope Maxi Experimenteerset van Ravensburger bestel je hier >>>>

science-x-smartscope-vergroting-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1

Share