Bezzerwizzer van Bergsala Enigma is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen vanaf 12 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

bezzerwizzer-bergsala-enigma-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

bezzerwizzer-spel-bergsala-enigma-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-2Bezzerwizzer: informatie van de fabrikant (Bergsala Enigma)
Bezzerwizzer is anders dan andere triviagames vanwege het grote aantal vragen (4000, die bovendien actueel zijn) en het tactische element. Door het inzetten van de Bezzerwizzer steen hoef je nl. niet te wachten tot je aan de beurt bent, maar kun je scoren door de vragen van je tegenstanders te beantwoorden. Of gebruik de Zwap steen om de favoriete categorieën van je tegenstanders te stelen en ze zo meer uitdagende vragen te laten beantwoorden.

bezzerwizzer-spel-bergsala-enigma-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3Juryrapport:
Een kennisspel met een strategisch element. Bezzerwizzer is een waardige opvolger van andere kennisspellen. Met de 4.000 kennisvragen kun je dit spel lekker lang blijven spelen.

Pedagogisch verslag:
Eigenlijk is Bezzerwizzer, een kennisspel, een klassieker onder de gezelschapsspelen. Maar, wie herkent het niet dat je tijdens het spelen de antwoorden op de vraag van je tegenspelers al eerder dan zij wist, maar moest zwijgen. In dit “beter-weten-spel” (= Bezzerwizzer) heb je de kans om voor je beurt een antwoord te geven op de vraag vóór je tegenstanders. Ook kun je onderweg van vraagcategorie ruilen met een medespeler. Het draait bij Bezzerwizzer niet alleen maar om de slimste te zijn maar ook om tactiek en je mag je medespelers ook plagen om dit leerzame en op kennis en (nu ook) op snelheid van antwoorden-weten geënte bordspel te winnen.

Omdat een gezelschap vaak een familiespel moet zijn, is er voor gezorgd dat er een overvloed aan nieuwe actuele vragen in opgenomen is. Ook de jongeren uit het gezin kunnen met dit Bezzerwizzer spel met de ouderen mee doen. In dat laatste zit een grote pedagogische waarde, maar ook in het feit dat dit gezelschapsspel iedereen de kans geeft te laten zien op welke terreinen van het leven hij of zij veel weet en snel is in antwoorden geven.

bezzerwizzer-spel-bergsala-enigma-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1

Bezzerwizzer bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Share