Screenshot 2015-09-05 at 22.15.23Kwartetten, een oer-Hollands kaartspel waarin steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard worden. Kwartet! Nu over auto’s, afgebeeld op extra grote kaarten. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Inclusief een superkwartet van 5 kaarten.

Recensie
Wij spelen zeer regelmatig spelletjes met het gezin. Ondanks dat mijn zoon nog steeds niet heel goed tegen zijn verlies kan, en toch regelmatig verliest, blijft ook hij er om vragen om met zijn drietjes een spelletje te doen. auto-weetjes-kwartet-recensie-copyright-trotse-vaders-2Regelmatig is dit ook een motivatie om niet te lang te treuzelen met het avondeten, want als we tijd over hebben na het eten kunnen we nog een spelletje doen.

Kwartetten zit nog niet echt in ons assortiment. Dus mooi moment om dit spel eens aan te bieden. De zoon van mijn vriendin is 6 jaar en dol op auto’s dus het spreekt hem al gelijk aan. Op het doosje staat 6+ jaar dus lijkt mij helemaal passend.

Het design van het spel is behoorlijk ‘volwassen’. De auto’s zijn in categorieën opgedeeld en van elke categorie moet je er, zoals bij elk kwartet spel, 4 sparen.

We lopen gelijk tegen het probleem aan dat je echt moet kunnen lezen voor dit kwartetspel. Je moet namelijk de categorie (superlimo’s, lichtgewichten etc) en het type (maybach 57 s, KTM X-bow etc) benoemen. Naast dat Tijn net in groep 3 zit en dus nog in de beginfase van lezen zit, zijn dit ook niet de meest makkelijke namen.

auto-weetjes-kwartet-recensie-copyright-trotse-vaders-1

De kaarten zijn wel lekker groot en dus makkelijk hanteerbaar. Uiteindelijk zijn wij niet verder gekomen dan de plaatjes bekijken en dat ik vertel welke auto’s het zijn. We hopen later er echt nog een keer mee te kunnen kwartetten.

Auto Weetjes kwartet
Bekijk op bol.comKaartspel, 38 kaarten, 6+, Identity Games
Bestel dit spel hier >>>>

Share