Kapitein Sabeltand en de schat van Lama Ramakapitein-sabeltand-recensie-trotse-vaders-1, naar de gelijknamige kinderserie, is één van de grootste kinderfilms ooit gemaakt in Noorwegen. Deze heerlijke familiefilm is vanaf 26 november 2015 ook in Nederland verkrijgbaar. Kapitein Sabeltand is een avontuurlijke mix tussen Piet Piraat en Pirates of the Caribbean met stemmen van onder andere Kim-Lian van der Meij (Jongens tegen de meisjes, Apenstreken), Frans Limburg (Freddie de Kikker, De Smurfen), Dieter Troubleyn (de Kampioentjes, Madagascar) en Jim de Groot (The Passion, Kidnapping Mr. Heineken).

Verhaal
Als de wees Pinky (Valentijn Banga) hoort dat de beroemde Kapitein Sabeltand (Frans Limburg) een nieuw bemanningslid zoekt, aarzelt hij geen moment en hij meldt zich gelijk aan. kapitein-sabeltand-recensie-trotse-vaders-3Maar als Bjorn (Bas Keijzer) besluit het piratenschip over te nemen en Kapitein Sabeltand zijn schat af te pakken, is dat het startsein voor een spannende avontuurlijke reis over de Zeven Zeeën naar het koninkrijk van Lama Rama. Kan Pinky zich bewijzen als een volwaardig lid van de piratenbemanning? En zal hij zijn verloren gewaande vader vinden?

Recensie (door mijn zoon van 9 jaar)
Kapitein Sabeltand en de schat van Lama Rama gaat over een kind (Pinky) dat piraat wil worden. Hij is fan van een piraat, genaamd kapitein Sabeltand. kapitein-sabeltand-recensie-trotse-vaders-4Wanneer hij een keer een kijkje wil nemen in de boot van Kapitein Sabeltand, voer hij net weg, dus ging het kind mee.

Er was ook een boot van andere piraten, waar een ander kind (een meisje) ging kijken, en zij voer die ook met dit schip mee.

Kapitein Sabeltand wilde naar Lama Rama toe gaan om daar de schat te stelen. Het kind op de andere boot werd naar Kapitein Sabeltand toegebracht en ging stiekem mee en hielp de piraten. Toen gingen ze weg omdat de bewakers van de koning van Lama Rama er achter kwamen dat ze de schat wilden stelen.

kapitein-sabeltand-recensie-trotse-vaders-5

Toen iedereen behalve Pinky gevangen was genomen, ging Pinky ze proberen te bevrijden. kapitein-sabeltand-recensie-trotse-vaders-2Of dat lukt en of ze de schat van Lama Rama nog konden pakken, moet je zelf maar kijken.

Ik vond het een hele leuke film omdat het spannend is maar ook grappig. Mijn grote broer en mijn tweelingzus hebben ook gekeken en die vonden hem ook echt heel leuk. Ik ga hem deze Kerstvakantie zeker nog een keer kijken!

Kapitein Sabeltand en de schat van Lama Rama
DVD, 93 minuten, 6+, Triple P Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

Hieronder de trailer van deze familiefilm:

Share