Whisky effectief tegen hoest?

Professor Alyn H. Morice heeft heel veel over hoesten geschreven. Zo blijkt dat er geen verschillende soorten hoest bestaan: prikkelhoest, droge hoest, kuchen… allemaal termen die we zelf verzonnen hebben. Er is maar één soort hoest en één soort hoestreflex.

Tegen hoesten is een aangenaam middel beschikbaar: chocolade. Hierover kun je meer lezen in het artikel chocolade effectief tegen hoesten, klik hier >>>whiskey-315178_960_720

Tegen de hoestreflex blijkt bij volwassenen ook aan remedie te zijn die niet in de apotheek gehaald hoeft te worden: alcohol. Professor Morice heeft zelf baat bij 10 jaar oude Malt Whiskey van Islay, zo schrijft hij in zijn artikel op ISSC:

“Alcohol in the form of spirits has been demonstrated to effectively suppress the cough reflex. In adult patients this can be particularly successful for nocturnal cough suppression. In my own hands a 10 year old malt whisky from Islay appears particularly effective.”

Nu moeten jullie uiteraard niet massaal aan de drank gaan bij iedere hoestreflex, een pepermuntje is ook effectief. En ook niet net doen alsof je deze laatste alinea niet gelezen hebt!

lozenges-166975_960_720

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Serranoham met perziken en mascarpone - met Affiligem Blond [recept - voorgerecht]
Volgend jaar de nieuwe attractie in de Efteling: darkride ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’
Share