Vijfde Gouden Bal voor Lionel Messi

ball-1015302_960_720Tijdens het FIFA-gala is de Argentijnse voetballer Lionel Messi uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Bal van 2015. Hij ma zich wereldvoetballer van 2015 noemen.

De stemmen voor de nummers 1, 2 en 3 van hun keuze, mochten worden uitgebracht door aanvoerders en bondscoaches van nationale selecties en door een aantal internationale journalisten.

Messi heeft een prachtig jaar achter de rug: hij won met Bacelona het WK voor clubs, de Europese Super Cup, de Copa del Rey, de Champions League èn de landstitel. Lionel Messi’s aandeel daarin was groot met 48 doelpunten en 23 asstist. Messi kreeg 41,3 % van de stemmen.

De nummer één van vorig jaar, Christiano Ronaldo, werd met 27,8 % van de stemmen tweede en op de derde plaats eindigde Neymar met 7,9 % van de stemmen.

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Grootste vaderschapsonderzoek ooit: hoeveel (half-) broers en zussen heeft Bjorn?
Trailer seizoen 4 van Netflix House of Cards laat zien dat Frank Underwood de kaarten in handen heeft
Share