govert-schilling-raar-waar-ongelooflijk-recensie-copyright-trotse-vaders-1Wist je dat er elke dag honderd ton ruimtestof op de aarde neerdwarrelt? Dat een autorit naar de dichtstbijzijnde ster veertig miljoen jaar duurt? En dat je je eigen sterrenbeeld juist níét op je verjaardag kunt zien? In dit boek lees je van alles over het heelal en val je van de ene verbazing in de andere. Want in het heelal is alles anders dan hier op aarde. Na het lezen van dit boek weet je dat er meer sterren dan zandkorrels zijn, dat zwarte gaten toch zichtbaar zijn en dat er geen geluid is op de maan.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Ook heeft hij al veel (kinder)boeken geschreven over het heelal. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen en er is zelfs een planetoïde naar hem vernoemd.

Recensie
Dit soort boeken zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Op een korte en bondige manier wordt er veel informatie verstrekt.
govert-schilling-raar-waar-ongelooflijk-recensie-copyright-trotse-vaders-4 Govert Schilling is er erg goed in om heel duidelijk ‘moeilijke dingen’ uit te leggen. De manier waarop dat in dit boek gaat is goed doordacht: er wordt een prikkelend weetje benoemd, waardoor je direct benieuwd bent naar de uitleg.

govert-schilling-raar-waar-ongelooflijk-recensie-copyright-trotse-vaders-7

Het grootste deel van het boek bestaat uit goed te lezen teksten, maar deze zijn wel aantrekkelijk geïllustreerd.

govert-schilling-raar-waar-ongelooflijk-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Mijn kinderen waren erg onder de indruk van het weetje dat er geen geluid is in de ruimte. Ze kennen natuurlijk ‘de ruimte’ uit de diverse (teken)films, waar ruimteschepen langszoeven en explosies te horen zijn. Dat je er niet eens een gesprek zou kunnen voeren, of een kaars zou kunnen branden (ander weetje) was echt een eye-opener (ook voor mij, omdat ik er achter kwam dat ik ze dat nog niet had uitgelegd).

govert-schilling-raar-waar-ongelooflijk-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Kortom: een boek om regelmatig op te pakken en waarmee je kinderen ongemerkt een heleboel opsteken over de ruimte.

Ongelooflijk raar / waar – Govert Schilling
Onvoorstelbare ruimteweetjes die heel raar zijn, maar toch echt waar!
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

Share