dorus-taart-recensie-copyright-trotse-vaders-1Dorus is gek op honing en wil eigenlijk niets anders eten. In dit grappige avontuur gaat hij samen met zijn vriendjes taartjes bakken. Het wordt een vrolijke kliederboel en Dorus ontdekt dat dingen zonder honing eigenlijk ook heel lekker zijn.

Recensie
Mijn jongere kinderen worden meestal door hun moeder voorgelezen. Zelf vind ik voorlezen vooral prettig wanneer het een hoofdstuk uit een echt boek is. Voor enkele boeken maak ik echter een uitzondering. Een daarvan is dit boek van David Melling.

Waarom ik Lekker, Taart van Dorus een prima boek vind om voor te lezen, is niet makkelijk uit te leggen. Misschien omdat ik de tekeningen zelf zo leuk vind. Of omdat Dorus een beetje een sulletje is. Wanneer er taartjes gebakken worden en alles opgegeten wordt door zijn vriendjes, wordt hij niet eens boos! En vreemd genoeg valt dat de kinderen niet op. Nou, dat zou thuis eens moeten gebeuren!

dorus-taart-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Er zit vast een educatief verantwoord idee achter, over dingen proeven die je nog nooit gegeten hebt. Maar dat stukje educatie wordt heerlijk teniet gedaan doordat de schapenvrienden van Dorus nietsontziend alles opeten en niet delen. En dat vind ik wel leuk: een boek wat vooral genieten is, zonder een boodschap die er al te dik bovenop ligt.

dorus-taart-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Ik lees dit boek regelmatig voor. Eigenlijk vooral om te zien of mijn kinderen ooit gaan reageren op het niet-delen. Daardoor merk ik dat dit boek eigenlijk alleen maar leuker wordt. Iedere keer ontdekken we weer nieuwe, grappige dingen in de tekeningen. Prima boek dus!

Dorus: Lekker, taart! – David Melling
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

dorus-taart-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Share