disneyland-blog-copyright-trotse-vaders-frank-3Vorige week waren we een paar dagen in Disneyland Parijs. Een paar jaar geleden waren we daar ook en het plezier dat we met ons viertjes hadden was toen zo groot dat we eind vorig jaar besloten nog een keer te gaan. Maar deze keer zouden we het dan wel even goed doen.

We kwamen er achter dat gehandicapten met een doktersverklaring in het bezit konden komen van een zogenaamde priority card. Ook visueel gehandicapten komen daar voor in aanmerking. Laat ik dat nou zijn en dus een doktersverklaring geregeld.

De dagen begonnen met het wegbrengen van onze poezen maar ook Jackson, mijn geleidehond. Pfffff, dat vond ik niet alles. Voor het eerst in 2 jaar een paar dagen zonder hem. Ik kom er straks niet op terug maar hij heeft het in de kennel van Happy Care prima gedaan.

disneyland-blog-copyright-trotse-vaders-frank-1

Aangekomen in het park naar de servicebalie gegaan en ja hoor, we kregen de priority card. Mensen, wat je dan overkomt is een luxe van wereldformaat. Het was even begrijpen hoe het werkt maar dan heb je ook iets. Werkelijk alle attracties kun je binnen 5 minuten betreden. Staat er een wachtrij van 75 minuten bij Ratatouille (echt waar) dan mag je met die card (en je gezin) via de exit ineens de attractie in, letterlijk alle deuren openen zich direct voor je!

disneyland-blog-copyright-trotse-vaders-frank-4 disneyland-blog-copyright-trotse-vaders-frank-5

Wat was het heerlijk om mijn kinderen ook eens mee te laten profiteren van het feit dat hun vader best een lastige handicap heeft en ook een boel dingen niet met ze kan doen. En zo kwamen we de dagen door met soms wel 3 of 4x dezelfde attractie. Hoogtepunt was het genieten van mijn kinderen.

disneyland-blog-copyright-trotse-vaders-frank-8

Maar ook een absoluut hoogtepunt was de Space Mission 2 …. We stonden met z’n viertjes te wachten waarop de kinderen besloten deze thrill toch maar niet in te gaan. En wat zijn we daar achteraf blij mee. Ik heb mijn lieve echtgenote nog nooit zo horen gillen.disneyland-blog-copyright-trotse-vaders-frank-1

Gelanceerd worden over een afstand van 34 meter, omhoog, omlaag en over de kop. Ik maak het allemaal mee. Voor mij waarschijnlijk toch iets minder eng omdat ik niet de special effects zie maar desalniettemin …..

Een ander hoogtepuntje was onze lieve kleine blonde prinses, ze mocht in de Lego store 2 bakken met lego scheppen, zoveel keuze en wat keek ze blij ! Ze heeft het moeilijk met haar aanvallen in de avond. Inmiddels zijn we terecht gekomen in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis, daarover misschien een volgende keer meer….

Voor alle lezers van mijn blogs……wil je naar Disneyland, neem me mee en je komt overal snel in !!!

Voor persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share