rover-gezocht-recensie-copyright-trotse-vaders-1In het rijk van koning Ignaz, dat bestaat uit één enkel eiland, leidt iedereen een heel tevreden bestaan. Iedereen, behalve wachtmeester Ravenhorst. Hij heeft al jaren niks te doen omdat er geen rovers op het eiland zijn. En daar is hij nu ziek van geworden.

Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vriend de wachtmeester. Hij verzamelt al zijn moed en gaat met gevaar voor eigen leven op zoek naar een rover.

Op zijn tocht komt Finn draken tegen, tovenaars en goudlibellen. Maar rovers…?

Recensie
Ignazië is een klein eilandje, midden in een rivier, met ongeveer evenveel inwoners als er kinderen in een klas zitten. Iedere dag, behalve op zondag, komt dokter Janus (die ook leraar is) even op bezoek bij koning Ignaz.

Omdat de koning gezond is, gaat hij meestal na het eten van een bonbon weer weg, maar op een dag heeft hij verontrustend nieuws: wachtmeester Ravenhorst is ziek! Ravenhorst voelt zich overbodig, hij heeft niets te doen en wil een rover op het eiland, zodat hij die kan vangen.

rover-gezocht-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Finn, de staljongen, die net met prinses Alicia langs het raam liep, hoorde dit en nam zich voor om op reis te gaan om rovers te gaan zoeken. Omdat hij als vondeling op het eiland was gekomen en zijn ouders niet kent, is hij door de eilandbewoners opgevangen. Ze vormen één grote familie voor hem en hij wil wat terug doen. Dus vertrekt hij naar het Noorden.

rover-gezocht-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Daar ontmoet hij andere mensen, en een goudlibelle (Liesje) die de laatste in haar soort is en heimelijk verliefd is op Finn. En uiteindelijk treft hij een roversmeisje, Leonie en een aantal gevaarlijke rovers met klinkende namen. Er is een draak, er zijn veel avonturen en uiteindelijk komt alles goed, ook met de wachtmeester.

rover-gezocht-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Ik heb Rover gezocht aan mijn zoon van bijna 10 jaar voorgelezen, omdat ik dacht dat het vanwege het thema ‘rovers’ vooral jongens zou aanspreken. Maar al snel schoof het oudere zusje ook aan en hebben ze er samen van genoten. En ik zelf ook. Het boek zit vol humor, zowel wat het verhaal betreft als in de zinnen zelf. Goed vertaald dus, het was erg prettig om te lezen.
rover-gezocht-recensie-copyright-trotse-vaders-6

Het is ook een mooi boek, dunne bladzijden van goede kwaliteit met mooie kleurrijke tekeningen. En gelukkig blijkt aan het eind dat er wellicht een volgend boek over Finn komt, want in dit boek is hij er achter gekomen wie zijn ouders zijn en waar ze zich bevinden en hij denkt er over om hen te gaan bevrijden. Ik hoop dat het niet al te lang duurt voor dat avontuur ook opgeschreven gaat worden door Udo Weigelt!

Rover gezocht – Udo Weigelt
Hardcover, 216 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

rover-gezocht-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Share